Nevşehir Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Nevşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından Ortaklaşa düzenlenen çalışmalarda sokaklarda dilenen çocuklara yönelik operasyon düzenlendi.

Uygulama kapsamında yapılan çalışmalarda ilk etapta Nevşehir'deki sokak ve caddelerde dilenirken yakalanan Suriye ve Afgan uyruklu 52 çocuk tek tek toplanarak ailelerine gerekli idari işlemler yapıldı. Tekrar etmeleri halinde sınırdışı işlemi yapılacak.

Sokakta çalıştırılan dilendirilen çocuklara para verme!

Sokakta çalıştırılan, dilendirilen çocuklara para verilmesi onlardan mendil ve benzeri ürünlerin alınması ailelerin çocuklarını çalıştırmayı dillendirmeye gelir kapısı olarak görmesine sebep olmaktadır. Vicdani duygularımızla çocuklara yapmaya çalıştığımız bu yardımlar aslında onları sokağa bağımlı hale getirmekte ve sokaktaki tehlikelere ve risklere karşı korunmasız bırakmaktadır. Sokakta çalıştırılan dilendirilen çocuklar ile ilgili Nevşehir Valiliği, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Nevşehir Belediyesi ortak çalışmalarına devam etmektedir.