Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Doğala köyü çıkışında takla atan otomobilde sıkışan yaşlı sürücüyü sıkıştığı yerden Niğde Belediyesi itfaiye Müdürlüğünde çalışan İsmail Tekin kurtardı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Doğala köyü çıkışında yakınlarında meydana geldi. 40 EE 426 plakalı otomobil ile seyir halinde olan Kemal Ç. (80), direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç takla atarak yol kenarındaki tarlaya yan yattı. Kazada araç sürücüsü yaşlı adam, araç içerisinde sıkıştı.

Aynı yolda tesadüf eseri seyir halindeyken bir aracın yoldan çıkıp takla attığını gören Niğde Belediyesi itfaiye Müdürlüğünde çalışan İsmail Tekin hemen aracını sağa çekip kazazedeye yardım etti.

İtfaiye eri Tekin, ilk müdahaleyi yapıp yoldan geçen başka bir araçtan destek istedi. Yaşlı ve ayaklarından rahatsız olan sürücü Kemal Ç. (80) 20 dakikalık bir müdahalenin ardından araçtan çıkartıldı. İhbar üzerine olay yerine Jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Niğde Belediyesi itfaiye Müdürlüğünde çalışan İsmail Tekin'in zamanında müdahalesi ile yaşlı adam hafif yaralı şekilde hastane kaldırıldı.

Yaşlı adamın yardımına adeta hızır gibi yetişen Niğde Belediyesi itfaiye Müdürlüğünde çalışan İsmail Tekin, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Yolda seyir halindeyken bir aracın yoldan çıkıp takla attığını gördüm. Hemen aracımı yol kenarına park edip kazazedeye ilk müdahaleyi yapıp yoldan geçen başka bir araçtan destek istedim. Kaza yapan yaşlı ve ayaklarından rahatsız olan amcayı oradaki vatandaşlarla birlikte sağ salim sıkıştığı araçtan çıkarttık. Sonra araçta gerekli güvenlik önlemlerini aldım. Sonrasında ise olay yerine çağırdığımız sağlık ekiplerine teslim ettik. Kazazede yaşlı amcamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.