Yıllardır harap durumda bekleyen ve restore çalışmaları yılan hikayesine dönen Nevşehir'deki tarihi çeşmeler ilimiz turizmine kazandırılıyor. Aslına uygun restorasyon yaptırılarak, Nevşehir'in bir dönem simgesi olan çeşmeler yeniden yaşatılacak ve bu şekilde geleceğe taşınmış olacak.

Nevşehir'de şehir merkezide bulunan yaklaşık 30 tarihi çeşmenin restorasyonunun, aslına uygun şekilde yapılması için çalışmalar başladı.

Bu kapsamda ilk olarak tarihi "Şekerci çeşmesi"nin restorasyon çalışmalarına başlanıldı.

Nevşehir'in Tarihi Çeşmelerinden Yine Su Akacak...

Konu hakkında FİB Haber Merkezimize açıklamada bulunan Avcı Restorasyon İnşaat Taah. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Avcı şu bilgilendirmelerde bulundu;

"Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Ali Şener tarafından Belediyemiz Kale Bölgesi, yani eski Nevşehir yerleşim mahallelerinde bulunan Nevşehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca Restorasyon Restitüsyon Müdahale Projeleri onaylanan yaklaşık 30 Adet Tarihi Tescilli Çeşmelerimiz aslına uygun olarak Projeleri çıkarılmış, onaylanmış ve bunların Restorasyonu içinde Belediye Başkanımız tarafından Restorasyonlarının yapılması için gerekli işlemler tamamlanmıştır.

Nevşehir'de ilk olarak Belediye'ye ait Şekerci Çeşmesinden başlanılmış, diğerleri içinde Restorasyon ve onarım çalışmaları ilerleyen günlerde başlayacaktır. Avcı Restorasyon İnşaat. Otm. Naklye Ltd.Şti olarak (Kültür Bakanlığı Yeterlilikli) Şehrimizin ve Türkiye'de Restorasyonda marka olan frmamıza yapılması tevdi ddilmiştir. İnşaallah Diyarbakır'da 12 Tarihi eseri, Kayseri'de 4 Tarihi Eseri, Ankara, Batman, Eskişehir ve birçok ilde marka eserlere attığımız imzayı kendi memleketimizde de atmanın gururunu yaşayacağız." dedi.

Avcı, açıklamasının devamında da; "Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait çeşmelerinde onaylarını Belediyemize Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir tarafından yetki verilmiş olup, bundan sonraki çalışmamızda 400 yıldır suyu kesilmeyen tarihi "kutlu çeşme" olacak." ifadelerinde bulundu.

NEVŞEHİR TARİHİ ÇEŞMELER RESTORE VBE ONARIMI YAPILIYOR...

VARAN 1) 

Adı    ŞEKERCİ ÇEŞMESİ
Envanter No    -
Harita No    -
Adres    Aşağı Bektik Mahallesi, Göğüş Sokak / NEVŞEHİR
Pafta    28
Ada    377
Parsel    3

İdare: Nevşehir Belediye Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Şekerci Çeşmesi Restorasyonu Yapım İşi

RESTORASYONU VE ONARIMI

Yüklenici : Avcı Restorasyon inşaat taahhüt.tic.ltd.şti.

Bir sonraki adres; Kutlu Çeşmesi

Adı    KUTLU ÇEŞMESİ
Envanter No    -
Harita No    -
Adres    Cumhuriyet Mah. Çamlık Sokak NEVŞEHİR