Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu Savcılığı Nevşehirli SMA hastası Yusuf Eren bebek kampanyası için 50 Bin TL katkıda bulundu.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu tarafından Yusuf Eren bebeğin tedavisi için toplanan 50 bin TL’yi aşkın bir para minik bebeğin gen tedavisinde kullanılmak üzere söz konusu yardım hesabına aktarıldı.

Konu hakkında Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle;

Nevşehir’de yaşayan Aynur ve Yüksel Gostak çiftinin SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulan 10 aylık bebek minik Yusuf Eren Gostak’ın gen tedavisine ulaşabilmesi için valilik izinli yardım kampanyası başlatılmış, bu yardım kampanyası yaklaşık 10 aydır devam etmektedir. 10 aylık yardım kampanyası sonucunda da tedavi giderinin yaklaşık %65’i toplanmış ve halen %35’inin toplanmasına devam edilmektedir. 

Tek umutları gen tedavisine bağlanan Gostak ailesine destek olmak amacıyla Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak yürütülen bir kısım soruşturmaların 5271 sayılı CMK’nun ilgili maddeleri uyarınca uzlaştırma kapsamında kalması nedeniyle dosyaya uzlaştırmacı olarak görevlendirilen uzlaştırmacıların yaptığı müzakereler sonucunda şüphelilerin özgür iradeleriyle söz konusu minik bebek Yusuf Eren adına bağışta bulunması karşılığında taraflar arasında uzlaşmalar sağlanmıştır.

Ancak tüm çabalara rağmen ve yaklaşık 10 ay süren yardım kampanyasında halen istenilen tedavi masrafları karşılanamamıştır. Bu amaçla Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu olarak 20 Ocak 2023 tarihinde Uzlaştırma Bürosunda görev alan bütün uzlaştırmacıların bu kampanyaya destek olmaları teşvik edilmiş, Uzlaştırmacıların en az bir uzlaştırma dosyası bedeli olan ücreti bağışta bulunması teşvik edilerek 50 bin TL’yi aşkın bir para minik bebek Yusuf Eren Gostak’ın gen tedavisinde kullanılmak üzere söz konusu yardım hesabına aktarılmıştır.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı olarak minik bebek Yusuf Eren Gostak’ın gen tedavisi masraflarına verdikleri katkılar için teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 27/01/2023

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı