Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar ile İbrahimpaşa arasındaki köy içi bağ yolunu kullanan bir vatandaşımız bir anda önlerine çıkan deve kuşunu görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

Eşiyle birlikte bağ dönüşünde karşılaştıkları Deve Kuşu karşısında büyük şaşkınlık geçiren Ali Kılıç o anı cep telefonuyla fotoğraflayarak FİB Haber Alo Nevşehir WhatsApp ihbar hattına gönderdi. İlk kez bir deve kuşu gördüğünü söyleyen Kılıç, bu derece büyük bir kuş türü görmenin şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdi.

Kime ait olduğu belirlenemeyen deve kuşu, ardından yol kenarındaki tarlaya inip gözden kayboldu. 

DEVE KUŞU
Yaklaşık 13-14 cm gaga uzunluğuna sahip olup ağzında diş yoktur. Kafası vücuduna oranla küçük boynu uzundur. Boyları 2-2,8 m arasında değişir. İki tırnaklı uzun ve güçlü bacaklara sahiptir. Baş boyun ve bacaklar sert ince, kanatlar ile gövdesi gösterişli ve tüylüdür. Göğüs kemiği bulunmamaktadır. Erginlerinin canlı ağırlığı 110-160 kg. arasında değişmektedir. Ortalama 60/70 yıl yaşarlar. Bakım ve besleme ortamına göre 20-30 yıl damızlıkta kullanılabilirler.

Deve Kuşu Ne Yer?

 Tüm kanatlıların beslenme tarzları çok önemlidir. Deve kuşları diğer tüm kanatlılar gibi mutlaka dengeli beslenmeliler. Deve kuşları için genellikle meraya dayalı bir beslenme yolu izlenmelidir. Deve kuşları çoğu zaman merada buldukları yeşil otları tüketirler. Ayrıca deve kuşları, yeşil ot türlerinin yanında bulunan ufak böcekleri de yiyebilirler. Deve kuşlarının dengeli ve sağlıklı bir şekilde beslenmeleri de çok önem taşımaktadır. 

Devekuşu uçamayan bir kuş türüdür. Afrika kökenli olan devekuşları tıpkı tavuk, hindi gibi kümes hayvanları gibi uçamayan kuşlardandır.