Yapım çalışmalarına 2015 yılı sonlarında başlanılan ve sonrasında uzun bir süre ara verilerek akıbeti belirsizliğini koruyan Külliye camiide bugünlerde hareketlilik yaşanıyor. 

Nevşehir Külliye Camii’nde Tadilat Ve Tamirat Çalışması Başlatıldı

Yapımına 6 yıl önce başlanan ve uzun bir süre ara verilen Nevşehir Külliye Camii’nin bir takım eksikliklerini gidermek için tadilat ve tamirat işlemleri yürütülüyor.

Nevşehir İl Müftüsü Celalettin Altunkaya'dan edinilen bilgilere göre isminin açıklanmasını istemeyen bir hayırsever kendi oluşturduğu ekiple birlikte külliye camiinin tamamlanması için çalışmalara başladı.  

Söz konusu hayırseverin amacının önümüzdeki yıl Ramazan ayına camii kısmını tamamlayarak ibadete açılması olduğunu daha sonrasında ise alt kat bölümündeki alanların ve çevre düzenlemelerinin tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.  

Diyanet Vakfı tarafından Raşitbey Mahallesi Ali Dirikoç Bulvarı Külliye içerisinde bulunan Nevşehir Külliye Camii’nde bakım, onarım, çatı olukları ve çalınan kubbelerinin kurşun levhalarının yenilemesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Edindiğimiz bilgilere göre, yürütülen çalışmalar kapsamında Nevşehir Külliye camiinin çalınan kubbelerindeki kurşun levhaları yenisi ile değiştirileceği ayrıca içerisi su alan yerlerinin tamiratının yapılacağı belirtildi. 

Nevşehir Külliye camiide herkes hırsızlık sandı ama gerçek sonradan anlaşıldı

Öte yandan 3 yıl önce Külliye caminin kubbesindeki kurşun kaplamaların çalınması olayına müteakip, yeniden yürütülen mevcut inşaat çalışmaları nedeniyle; "Acaba hırsızlık olayı mı yaşanıyor?" düşüncesine kapılarak tedirgin olan vatandaşlar telefonlarına sarılarak, sürekli Polisi arayıp ihbarda bulunduğu bahse konu alanda, gerekli güvenlik önlemelerinin alındığı ve düzenli olarak kontrol edildiği bildirildi.

Alınan tedbir ve kontroller için vatandaşlar Nevşehir Polisimize teşekkür ettiler.