Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyatla mücadelede yeni adımlar atmasının ardından Nevşehir'de ki denetimlerde artırıldı. Marketlerde hijyen, son kullanma tarihi, vergi levhası ve işyeri ruhsatı kontrolü gibi genel denetimlerin yanı sıra fiyat etiketleri de özellikle incelendi.

Nevşehir Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, il genelinde bulunan zincir marketlere şok denetimler gerçekleştirerek; fiyat etiketlerinde malın ayırıcı özelliği, yerli ürünlerde üretim logosu, fiyat değişiklik tarihi, yaş sebze meyvelerde ürün künyesi ve etiket kontrolü yaptı.

Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt yaptığı açıklamasında; "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlığımızın talimatlarıyla İl Müdürlüğümüzde görevli memur arkadaslarla beraber yerel, genel zincir marketlerde, süpermarketlerde temel gıda ürünlerinde haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi ve gramaj denetimlerini hergun yapıyoruz.

Denetimlerde temel gıda maddeleri, yağ, yumurta, salça, bakliyat, makarna, peynir, zeytin şeker, çay, süt vb ürünlerin yer aldığı listenin alış ve satış fiyatları üzerinden kar marjlarını inceledik. Ayrıca raf etiket fiyatlarında ve kasada oluşan fiyat farklılıkları ile fiyat etiketi olmayan ürünlerin kontrollerini gerçekleştirdik. Şok denetimlerimiz aralıklarla devam edecek." dedi.