Nevşehir'de ilk defa Tarım ve Gıda fuarının organize edilmesi gelecek adına atılan olumlu bir adım olarak kabul edilirken, fuarın açık olduğu 4 gün içerisinde yaklaşık 40 bin kişinin ziyaret etmesi ise yoğun bir ilginin olduğunu gösterdi.

Katılımcılar, Nevşehir'e yapılacak fuar ve kongre merkezinin Kapadokya bütünlüğünde şehre çok büyük faydası olacağı görüşünde birleşti.

NEVŞEHİR'E FUAR ALANI ŞART

Kapalı pazar yerinde düzenlenen fuar, ilk olması adına önemliydi, ne var ki yer konusunda yetersiz olduğu da gözlerden kaçmadı. Bu Fuarda ortaya çıkan bir gerçek, Geleceğe yürüyen Türk fuarcılığının önüne güçlü bir vizyon ortaya koyacak bir proje ile Nevşehir'e vakit kaybetmeden acil olarak bir fuar alanının yapılması şart.

Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'in fuar alanı ve kongre merkezi ihtiyacı mutlaka ele alınmalı.

Her alanda iddialı bir şehir olmak isteyen Nevşehir'in en büyük eksiklerinden birisinin modern bir fuar alanı olduğu bir kez daha ortaya çıkarken, Nevşehir'in fuarcılık konusunda da aktif rol oynaması ve Türkiye Fuar pazarından pay alarak yıldızı parlayan bir kent olduğunu ispatlaması açısından bu çok önemli.

Sıcak hava balonları, butik otelleri, termal kaplıcaları, Peribacaları, yeraltı kentleri ile ünlü Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'de 4 mevsim 12 ay aktif olarak hizmet verecek bir fuar alanı ve kongre merkezinin şehre çok ciddi katkılar sağlayacağı düşünüldüğünde hiç vakit kaybetmeden bu konuda hemen hatta şimdiden ARGE proje çalışmalarına başlanılması gerekiyor. 

Fuar ve Kongre Turizmi Nevşehir'e büyük değer katar...

Nevşehir’e kazandırılacak fuar ve kongre merkezinin bölgenin fiziki merkez ihtiyacını karşılanmasının yanı sıra, 12 ay turizme de katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bahse konu fuar ve kongre merkezi, gerek ilimiz ve bölgemizin tanıtımına katkı sunacağı gibi, yapılacak organizasyonlar ile firmaların ticari iş birliklerinin artıracak olması, dolaylı olarak farklı sektörlere ve istihdama katkı sağlayacak olması açısından önemli. En son Nevşehir Tarım ve Gıda Fuarı, bölgemizin özellikle bir Fuar alanı ve kongre merkezine ihtiyacının bulunduğunu gösterdi. 

 Kongre turizmi mevsim uzatıcı, turizm gelirlerini arttırıcı özelliği nedeni ile Nevşehir Kapadokya bölgesi için oldukça önemlidir.

Bir şehrin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleri de kongre turizmine yönelik talebi etkilemektedir. Katılımcıların organizasyon sonrası boş zamanlarında şehrin tarihi doğal güzellikleriyle arkeolojik değerlerini ziyaret etmesi, kültür turlarına yönelik imkânlardan yararlanması sağlanır. Turizm faaliyetlerindeki çeşitlilikler kongre turizminin gelişmesine uygun ortam yaratmaktadır. Nevşehir il genelinde mevcutta kongre delegelerinin büyük ilgisini çekecek yerler bulunmaktadır; Göreme, Uçhisar, Ortahisar, Mustafapaşa, Avanos, Ürgüp, ve Derinkuyu ile Nevşehir kent merkezindeki Kayaşehir bu cazibeyi artıracak yerlerdir.  Kentin alt yapısı, tarihi yerleri, rekreasyon alanları kadar üst yapısı da kongre turizminin gelişimini önemli ölçüde etkilemektedir.

Sonuç olarak Nevşehir'e bu yatırımın kazandırılması şehrin gelişimi adına mutlaka sağlanmalıdır.