Nevşehir'de son bir hafta içerisinde yaşanan ölüm olayları hepimizin yüreğini dağladı... 

"Dünya fânî, ölüm hak, âhiret bâkî ..."

Allah hayatlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Rabbim mekânlarını cennet eylesin. Ailelerine ve sevenlerine de sabır ihsan eylesin.

Onlar için yapabileceğimiz elimizden gelen tek şey; Dua etmek... Ruhlarına Fatiha süresi okuyalım.

Ölüm aniden gelir. Hazırlıksızdır. Vedalaşamaz. Belki olgun yaşta da değildir. Ama bu iş, böyle işte. Geleceğinde mazeret dinlemez. Niçin sorusunun cevabını vermez. Aslında ölen çaresiz olduğu gibi, ölüm de çaresizdir. Git denir o da gelir. Ölümün dili yoktur. Konuşmaz. Ölümün dili ölenlerin halidir. Ölenler susarak, uzanarak, sessizleşerek ölümü anlatırlar. Bazılarının ölümden haberi vardır. Sezerler, sezinlerler, hissederler. İçlerine doğar. Ya bir sezgi ile ya bir rüya ile ya da başka bir şeyle anlarlar. Bazen anlatamazlar. Bazen anlatsalar da, dilleri ipuçlarını verse de aslında kendileri bunun farkında değillerdir. Ölecek adam öleceğini anlatır ama farkında değildir. Bazılarına ölüm bir hediye gibi gelir. Aniden, incitmeden. Bazen ölüm öncesindeki hastalık süreci, salgın, felçlilik hali, ağrı, sızı, bilinçsizlik günleri onun için bir kefarettir. Temizlenme vesilesidir. Belki Allah (c.c.) o tür insanları huzuruna bunca günahıyla almak istemez, ölüm öncesindeki bu süreçte onları temizler, çektikleri bu sıkıntılar onların günahsız veya daha az günahla gitmelerine vesile olur.

“Dün geçti, Bugünü düşünüyorum, Yarın var mı? Gençliğine güvenme, Ölenler hep ihtiyar mı? (Necip Fazıl Kısakürek)

İsim Soyisim: Murat Bozkurt

Mesleği: Vergi dairesi memuru

Yaş: 52 

Durumu: Evli ve 2 çocuk babası

Ölüm nedeni ve tarihi: Korona virüs 23.04.2021

...........................................................................................

İsim Soyisim: Halil Uluer

Mesleği: Nevşehir Kazakistan Fahri Konsolosu, İş Adamı

Yaş: 52 

Durumu: Evli ve 3 çocuk babası

Ölüm nedeni ve tarihi: Trafik Kazası, 27.04.2021

.................................................................................................................................

İsim Soyisim: Muhammet Poyraz

Mesleği: Öğrenci

Yaş: 22 

Durumu: Bekar

Ölüm nedeni ve tarihi: Kaza kurşunu, 25.04.2021

.......................................................................................

İsim Soyisim: Mustafa Atıcı

Mesleği: Öğrenci

Yaş: 17

Durumu: Bekar

Ölüm nedeni ve tarihi: Trafik Kazası, 26.04.2021

* * *

Söylenebilecek her güzel şeyi söylemeye çalışın. Sevdiğinize onu sevdiğinizi söyleyin. Annenize, babanıza, eşinize, evladınıza, dostlarınıza ve başkalarına. Haykıramayacak o hale gelmeden önce haykıracak bir şeyiniz varsa haykırın. Paylaşacak bir şeyiniz varsa paylaşın. Yapıcı olun, olumlu olun. Çünkü ölümlüsünüz, çünkü hepimiz ölümlüyüz. İyilik ve rahmet kapılarını açın, örtmeyin. Örtmeyin ki son anda size de kapı örtülmesin.

Koma sekerat anı dünyanın son, ahretin de ilk durağıdır. İki kapılı bir yerdedir kişi. Zor bir dönemeçtir. O dönemeçten hepimiz geçeceğiz. Bizden öncekiler yaşadılar. Biz de yaşayacağız. Elbette ki çetin ve zor bir haldir. Orada sözün, kelimenin, nefesin, nefsin, kudretin, kuvvetin, iktidarın, makamın, mevkiin, rütbenin, mansıbın sözü geçmez. Muktedir olan yüce Rabbin sözü geçer. Orayı tam teslimiyetle, Rabbe sığınarak geçmek için, oraya hazırlanmaktan başka çare yok ki...

Allah Rahmet Eylesin.

FİB Haber Merkezi olarak hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet kederli ailelerine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun 

“Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz”

Açıklaması:

Sabredenler o kimselerdir ki, kendilerine bir sıkıntı, veya bir belâ veya hoşa gitmeyen bir şey geldiğinde:  “Biz Allah’ın kullarıyız ve biz O’na döneceğiz” derler. Yani bu davranışlarıyla Allah’a döneceklerini ifade eder, kendilerinin Allah’ın kul*ları olduklarını, Onun, dilediğini yapabileceğim kabul ederler.