Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın "Kayseri Kapadokya'nın merkezidir" söylemlerine ithafen "Canımı sıkmasınlar Nevşehir’in adını da Kapadokya yaptırırım" açıklaması Nevşehir ve ülke gündemine bomba gibi düştü. Şimdi kamuoyunda Nevşehir'in ismi değiştirilsin Kapadokya olsun söylemleri yüksek sesle konuşulmaya başlandı.

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir ismininin değiştirilmesini kamuoyunun gündemine getiriyoruz.

Bu konuda bazı çevreler Nevşehir Damat İbrahim Paşanın yadigarı Nevşehir isminin korunmasını savunurken bazı kesimden ise Nevşehir isminin Kapadokya olarak değişirilmesi her anlamada şehre büyük değer katar düşüncesinde.

Kamuoyunun Görüşüne Sunuyoruz: Nevşehir'in adı Kapadokya olsun mu?

Kapadokya'nın bir çok çevre iller tarafından sahiplenilmesi karşısında hala hazırda haritada bile nokta yeri muallakta iken Nevşehir isminin Kapadokya olarak değiştirilmesi bu konudaki tartışmalarada son verecek bir karar olur.

Kapadokya'nın merkezide giriş kapısıda kendiside Nevşehir'dir. Öyleyse isminin Kapadokya olması çok doğru bir karar olur.

Tanınılırlığı; Nevşehir ismini Türkiye'de bile herkes bilmezken Kapadokya ismini tüm Dünya biliyor. Buda şehrimizin marka değeri açısından büyük önem arz eder.

Kapadokya'nın haritada nokta yeri bulunmazken, Nevşehir isminin Kapadokya olarak değiştirilmesi durumunda büyük avantaj sağlar.

Kapadokya bölgenin lokasyonun adı. Nevşehir ise ilin adı. En mantıklısı Nevşehir'de merkez ilçeler oluşturmak ve birinin adını #Kapadokya yapmak.

Nevşehir İsminin Anlamı Ne? Nevşehir İsmi Nereden Geliyor? 

Onsekizinci yüzyıla kadar şehir bir köydü ve adı “Muşkara” idi. Daha sonra Nevşehirli Damat İbrahim Paşa köyünü geliştirdi ve yeni şehir anlamında Nevşehir adını verdi.

Kapadokya kelimesinin anlamı bilmeyenler için hep merak konusu olmaktadır. Genellikle Peribacası demek olduğu düşünülür ama aslında bu isim geçmişte bölgede kurulmuş olan Kapadokya Krallığı'ndan gelmektedir. Onun da eski ismi Katpatuka imiş bu da Pers dilinde Güzel Atlar Ülkesi manasına gelirmiş.

Şimdi siz değerli Nevşehir halkına soruyoruz. Nevşehir'in ismi Kapadokya olarak değiştirilsin mi? yorumlarınızı bekliyoruz...