Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Serçeşme Parkı ve Sosyal Tesisleri Devir Teslim Töreninde yaptığı konuşmasıyle tekrardan Nevşehir Kırşehir arasında bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

Başkan Altıok; 'İnşallah Kırşehir'imize tekrar kavuşacağız' 

Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok yaptığı konuşmasında; "Hacıbektaş Belediyesi olarak ilk günden beri kardeş belediye olan, İç Anadolu'daki tek il CHP Belediyesi olarak yaklaşık haftada en az iki kez görüştüğümüz değerli abim Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. "Kırşehir bizimde eski ilimiz. İnşallah birgün ilerleyen zamanlarda tekrar Kırşehir'e kavuşacağız. Bizi hiç yalnız bırakmıyor. Belediye Başkanı olarak kendisine bir plaket vermek istiyorum" dedi.

Başkan Ekicioğlu: "Hacıbektaş, Nevşehir'in Değil Kırşehir'in Bir Parçasıdır !"

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'da konuşmasında; "Sevgili Canlar hepiniz hoş geldiniz. Davet ve Plaket için teşekkür ediyorum. Bildiğimiz gibi 1954 yılında bize oy vermedi diye Kırşehir'i ilçe yapıp, Avanos'u Hacıbektaş'ı il yaptıkları Nevşehir'e bağladılar. Demokrasi gazisi bir kentin Belediye Başkanıyız ve demokrasi gazisi bir ilçede de şuanda bir proğramdayız. Ne kadar kağıt üzerinde çizerekten bölselerde dahi aslında Hacıbektaş ile Kırşehir bir bütündür. Bizde bu bağlamda Hacıbektaş'ın sorunlarını her platformda gündeme taşıyoruz. 31 Mart'ta ki seçimlerde Türkiye'nin kaderi değişti. Bu değişim aslında geleceğin Türkiye'nin değişiminin habercisi. Bunuda canlarla dostlara arkadaşlarla kardeşliği öğreteceğiz.

1954 te incindik ama hiç incitmedik hiçbir zaman. Bunun için bu mücadeleye kaldığımız yerden devam ediyoruz. Cumhuriyete borcumuzu ödüyoruz. Bizden sonraki kuşaklara daha güzel bir Türkiye bırakmak için bedel ödenecekse biz her zaman hazırız. Genel Başkanımıza yapılan saldırıları görüyorsunuz. Ama o bir dirhem geri adım atmıyor bizde geri adım atmayacağız. Bunun için mücadelemize devam edeceğiz. " dedi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'un yaptığı bu son açıklamaları önümüzdeki günler için Nevşehir Kırşehir arasında yeni bir tartışmaya daha sebep olacak gibi gözüküyor.