Yapımına 2015 yılında başlanan Göre yolu Ali Dirikoç Bulvarı üzerinde ki Nevşehir Külliye Camii açılış için gün sayıyor.

İbadete açılmasıyla birlikte Nevşehir'in en büyük ibadethanesi olacak Külliye camii de çalışmalar sona geldi.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, inşaatı tamamlandığında şehrimizin en büyük Külliye Cami’si olacak olan Nevşehir Külliye Cami’nde incelemelerde bulundu. Vali Fidan, yapımında bölgemize özgü motiflerin de kullanıldığı Külliye Cami inşaatı hakkında İl Müftüsü Kazım Güzel ve yetkililerinden bilgiler aldı.

Tamamlandığında Nevşehir ve Bölge’nin en büyük camisi olacak

Nevşehir'deki en büyük külliye camiinin yapımını şehrimiz patates tüccarlarından bir hayırseverimiz üstlenmişti.

Külliye tamamlanmasıyla 11 bin 500 kişilik caminin dışında, 500 kişilik konferans salonu, kütüphane, 2 adet alimler misafirhanesi, 1500 kişilik taziye evi ve imarethane, otopark gibi çeşitli sosyal donatılarla hizmet verecek.  

Göz kamaştıran bir eser

Yapımına 2015 yılında başlanılan ve uzun bir süre ara verilen sonrasında müştemilatında yarım kalan kısmının bir hayırseverimiz tarafından yapımının üstlenildiği Göre yolu Ali Dirikoç Bulvarı üzerindenki Nevşehir Külliye Camiide çalışmalarda artık sona gelindi.

88.60 metre uzunluğunda 3 şerefeden oluşan 4 minare, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenen görkemli yapısı içinde,  tam bir kubbe, 24 adet değişken ölçülerde kubbe ve 5 adet de yarım kubbe,  avlu ve revak kısmı, avlu içinde  şadırvan  ve iç kısımlarda  4 bin,  kapalı mekanları ve toplamda 11 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir caminin yer aldığı Nevşehir Külliyesi, özel havalandırma,ısıtma ve soğutma sistemlerine de sahip olacak.

4 adet asansörün hizmet vereceği Nevşehir Külliyesi  ayrıca,  500 kişilik konferans salonu,1500 kişilik taziye evi  ve imarethane,1400 metrekarelik kütüphane, gusülhaneler ,abdesthaneler ve tuvaletleri, müftülük hizmet birimleri, giyecek, yiyecek yardım birimleri, dini yayınlar satış birimleri, kadın-erkek dini danışma birimleri, 2 adet alimler misafirhanesi, sağlık istasyonu, özel insanlar iletişim merkezi, kadın ve çocuk eğitim merkezi, gençlik merkezi ve İslâm Sanatları Merkezi’nden oluşacak.

İşte büyük hayallerle yapımına yaklaşık olarak 9 yıl önce başlanan sonra uzun bir süre ara verilen ardından yeniden çalışmaların başlayarak tamamlanma aşamasına gelen Nevşehir Külliye camiiden FİB Haber Merkezi objektiflerine yansıyan son görüntüler...