Nevşehir Damat İbrahimpaşa külliyesi içerisinde bulunan Kurşunlu caminde devam eden onarım ve restorasyon çalışmaları nedeniyle 3 yılı aşkın bir süredir ibadet yapılamıyor. 

Nevşehir’in uzun yıllardır merkezi camisi olması nedeniyle öne çıkan, öte yandan il merkezindeki en önemli tarihi ibadet merkezlerinden biri olan Kurşunlu caminin 2018 yılında başlatılan çalışmalar kapsamında kapalı olması nedeniyle bu sürede cenaze namazları, Müftülüğün dini programlarında Alibey camini merkez camii olarak öne çıkardı.

Nevşehir Tarihi Kurşunlu Camiinde restorasyon ne zaman bitecek?

Cami içi ve şadırvanı ile bahçesindeki çalışmaların tamamlandığı gözlemlenen Kurşunlu Camii’nin en son minaresinde restore çalışmaları devam ediyor. 

Üç yılı aşkın bir zamandır restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete kapalı bulunan Kurşunlu Camiinin ne zaman tekrar ibadete açılacağı konusu ise belirsizliğini koruyor. 

Nevşehir il merkezindeki en önemli tarihi eserlerden biri de olan Kurşunlu Camiinin restorasyon çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığı belirtilmiş ve tarihi camiide ses sistemi için deneme amaçlı ilk ezan da geçtiğimiz aylarda okunmuştu. Ancak camiinin ne zaman tekrar ibadete açılabileceği konusunda tam bir tarih açıklayan olmadı.  

Yaklaşık 3 yıl süren çalışmaların ardından Nevşehir ile sembolleşen tarihi Kurşunlu Caminin yakın bir tarihte ibadete açılması planlanıyor.

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Camisi (Kurşunlu Cami)'nden son görüntüler ise FİB Haber objektiflerine bugün (30.10.2021) itibariyle böyle yansıdı.