AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, depremin hemen ardından merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 büyüklüğündeki depremden etkilenen Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak için Kahramanmaraş'a giden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Burada depremzedeler ile bir araya gelerek yetkililerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaşanan depremin ardından vatandaşlara yardım için arama kurtarma çalışmalarına katılan AFAD ve İHH'ya bağlı arama kurtarma uzmanı olan ekibi ziyaret eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Açıkgöz çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Açıkgöz; "Gün 85 milyon tek yürek olma günüdür."

Deprem nedeniyle bir felaketin yaşandığını ve büyük bir imtihandan geçildiğini vurgulayan Milletvekili Açıkgöz deprem bölgesinde yaptığı açıklamasında; “Devletimiz deprem anından itibaren harekete geçmiştir. Valiliklerimiz tüm imkanları seferber etmiştir. Topyekün bir birliktelik sağlanarak depremzede vatandaşlarımızın yanındayız.  Kurtarma çalışmalarına katılan herkese minnet borçluyuz. İnşallah daha fazla canımızı kaybetmeyiz… Biz, büyük bir milletiz. Yaralarımızı birlikte saracağız. Bugün birlik olma günü. Senin partin, benim partim olmaz. Hepimizin amacı aynı. Göçük altındaki vatandaşlarımızın kurtarılması. Evleri zarar görmüş vatandaşlarımızın barınmaları. Tek vücut, milletimiz için bir olmalıyız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde tüm kamu kurumlarının deprem bölgesinde görevi başında olduğunu belirten Milletvekili Açıkgöz, "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise şifalar diliyorum. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu felaket günlerini geride bırakacağız. Gün 85 milyon tek yürek olma günüdür." dedi.

7,7 büyüklüğünde yaşanan depremin ardından Kahramanmaraş'da ki depremzedelerle bir araya gelen Milletvekili Açıkgöz, daha sonra depremde yaralanan vatandaşları hastanede ziyaret ederek acil şifalar diledi.