AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen programa katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, program öncesinde Ahlat'ta Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı ziyaret etti. Burada aziz şehitlerimiz için dua eden Eroğdan'a ziyaretlerinde AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz'de eşlik etti.

Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

Daha sonra Malazgirt Zaferi'nin 948. yılı dönümü nedeniyle düzenlenen törene katılan Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz;  "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın teşrifleriyle Malazgirt Milli Park Alanı'nda gerçekleştirilen Malazgirt Zaferi’nin 948. Yıl Dönümü Kutlama Programında TC. Kultur Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Ersoy, TC. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk ve değerli hazirunumuzla bir aradayız. Türk Milleti’nin kaderini değiştiren, dünya tarihinin akışına yeni bir yön tayin eden ve sonuçları itibariyle Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden birisini oluşturan Malazgirt Zaferi’nin 948. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Yolumuz bir, duamız bir, gayretimiz bir, kökü mazide olan kutlu Sevdamız Türkiye. Allah bu aziz milleti her daim muzaffer eylesin." dedi.