Nevşehir Lale Sanayi Sitesi’nde iftar vakti in cin top oynamaya başladığı sıralarda hırsızlar da sanayi sitesinin yolunu tutmaya başlıyor.

İşyerlerini erken kapatıp iftar açmak için evin yolunu tutan esnaf, ‘iftardan sonra gelir işlerime devam ederim’ düşüncesiyle işyerlerinin önünde malzemelerini bırakıyor ancak iftardan sonra geldiğinde malzemelerin yerinde olmadığını görünce ise şok oluyor.

Özellikle iftar saatini seçen hırsızlar da girişinde özel güvenliği olmayan sanayi sitesinde adeta cirit atıyorlar.

İşte en son dün lale sanayi sitesi 3. Blokta bu kadarına pes dedirten bir hırsızlık olayı yaşandı. İftar saatine yakın saatlerde Duyarmaksan firmasına ait işyerinin önüne aracını yanaştıran hırsızlık zanlısı 250 kiloluk demir malzemeyi aracına yükleyip gözlerden kayboldu.

Yaşanan hırsızlık anları işyerinin güvenlik kamerasına yansırken, iş yeri sahibi mağdur vatandaşımız FİB Haber merkezine yaptığı açıklamasında; "Bizim iftar vakti dükkanda olmadığımız bir zamanda hafif ticari aracıyla işyerimizin önüne yanaşan hırsız imalat amaçlı kullandığımız 200/250 kiloluk demir mili aracına yükleyip gidiyor.  Hırsızlık olayı İşyeri güvenlik kameramıza anbean yansımış bizde oradan gördük ve hemen durumu polise bildirdik. 

Olayla ilgili yaklaşık 2-3 bin lira zararının olduğunu belirten mağdur vatandaşımız hırsızlık olayaı ile ilgili şikayetçi olduklarını söylediler.

Öte yandan polis hırsızlık zanlısını yakalamak için çalışma başlattı.