Nevşehir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kendisine ait arsası üzerinde yeni hizmet binası yapım çalışmasına başlanıldı

İhalesi yapılarak 21.09.2021 tarihinde yer teslimi yapılan Nevşehir SGK hizmet binasının temel kazımı başladı.

Bina 11 milyon 911 bin 911 TL’ye mâl olacak. 27 Eylül’de yer teslimi yapılan işin 550 günde tamamlanması bekleniyor.

Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ve SSK kurumlarının 2007 yılında tek çatı altında birleşerek Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olması nedeni ile SSK İl Müdürlüğü binasına taşınan Bağ-Kur İl Müdürlüğü’nün binası 14 yıldır atıl halde bulunuyordu.

Nevşehir merkez Yeni mahalle Damat İbrahim Paşa Bulvarı üzerinde bulunan eski Bağkur binasının yıkımının ardından temel kazı çalışmalarına başlandı. 

Müjdeyi SGK İl Müdürü Baltacı verdi...

Çalışmaları yerinde inceleyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Nevşehir İl Müdürü Mehmet Baltacı, SGK İl Müdürlüğünün yapılanması doğrultusunda uzun süredir boş kalan eski Bağ-Kur binası ile bitişiğindeki lojmanların yıkılarak yerine modern bir bina yapılacağını belirtti... 

Bağ-Kur İl Müdürlüğü olarak uzun yıllar Nevşehir’e hizmet veren binanın mevcut durumu itibariyle SGK İl Müdürlüğünün faaliyetlerine cevap verebilecek bir konumda bulunmadığını kaydeden SGK Nevşehir İl Müdürü Mehmet Baltacı, “İl Müdürlüğü binamızın yapılması konusunda Genel Müdürlüğümüz ile mutabakat sağlanmasının ardından yıkımı tamamlanan eski binamızın temel kazı çalışmaları bugün itibariyle başladı.

Eski Bağkur Binası Yerine Yeni SGK Hizmet Binası Yapılacak...

Baltacı, Mevcut binamızda ise özellikle kış aylarında vatandaşlarımızın kuruma ulaşımlarının sağlanması konusunda ciddi sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Bu nedenle daha merkezi bir yerde binamızın olması, vatandaşlarımızın kurumumuza daha rahat bir şekilde ulaşımlarının sağlanması açısından bu projeyi önemsiyoruz. Eski Bağ-Kur binası gerek uzun süredir boş kalması nedeniyle, gerekse ihtiyaca cevap veremeyecek olması nedeniyle eski binanın yıkılarak yerine daha modern bir bina yapılması hasıl oldu. Yeni ve modern binamız tamamlandığında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü olarak tüm personellerimiz ile Nevşehir halkına daha refah ve ulaşımı daha kolay bir mekanda hizmet vermeye başlayacağız” açıklamalarında bulundu.