Nevşehirli Gizemli hayırsever bakkal bakkal gezip, veresiye defterlerin, toplayıp, borçları ödüyor... 

Gizemli hayırsever bu kez Nevşehir'in Karapınar kasabasından geçti... 

İsminin açıklanmasını istemeyen Nevşehirli hayırsever bir iş insanının yardım eli bu mübarek ramazan ayında mahzun gönüllere dokunmaya devam ediyor...

Nevşehir' inisimsiz kahramanı, hayırsever iş insanı hemşehrimiz Acıgöl ilçesine bağlı Karapınar kasabasında bulunan tüm bakkalların veresiye defterini satın alarak ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın bakkallarına olan borçlarını kapattı.

İstanbul'da yaşayan Nevşehirli iş insanı Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş'i arayarak kasaba merkezindeki bakkalların veresiye defterlerini satın almak istediğini, bu konuda borç defterlerinin belirlenmesini rica etti.

Bunun üzerine kasabada bir çalışma yürüten Başkan Güneş, toplamda yaklaşık 150 bin liralık bir borç defteri çıkarttı.

Bunun üzerine Nevşehirli gizemli bir hayırsever, Karapınarlı vatandaşların yaklaşık 150 bin liralık veresiye borcunu ödedi.
Gizemli hayırseverin yaptığı bu davranış Karapınarlı vatandaşları sevince boğdu.

Vatandaşların borçlarının ödenmesi üzerine iş yeri camlarına veresiye borçlarının ödendiğine dair yazı yazan esnaflar, bu duruma hem kendilerinin hem de vatandaşların çok sevindiğini belirtti.

Yaşanılan bu olay sonrası esnaflarda iş yerlerinin camlarına “12 Nisan 2022 tarihine kadar olan veresiye borcu herkesin kapanmıştır” yazısı astı.

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş yaptığı açıklamasında, "Osmanlı’nın önemli Ramazan geleneklerinden olan “Zimem Defteri” geleneği bu kez kasabamızda hayat buldu. Bu yardımların tamamını İstanbul'da yaşayan ve "Sağ elin verdiğini sol el görmemeli' düsturuyla adının açıklanmasını istemeyen NEVBİAD üyesi Nevşehirli hayırsever bir iş insanımız karşılıyor. Şahsım ve kasaba halkım adına kendisine teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun, Rabbim hayırseverimizin hayrını kabul etsin." diye konuştu.

FİB Haber Merkezi olarak, paylaşma ayı Ramazan'da yardımlaşma geleneğimizin yaşatılması adına çok anlamlı bir hayır işine imza atan  Nevşehirli hayırsever iş insanımıza yapmış olduğu bu örnek davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.

Nevşehirli vatandaşların borçlarını gizlice ödeyen gizemli hayırsever, İstanbul'dan çıktı yola, Aksaray'da verdi mola. Sonra vicdanın şehri memleketi Nevşehir'de köy köy belde belde dolaşarak ihtiyaç sahiplerinin hem dualarını hem gönüllerini kazanmaya devam ediyor.