Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 18 Mart'ta yapılan büyük kurultayının ardından genel başkanlığa yeniden seçilen Devlet Bahçeli'nin A Takımı belli oldu.

Büyük bir değişimin yaşandığı yeni A Takımı'nda Nevşehir'den Prof. Dr. Filiz Kılıç'ta yer aldı. Kılıç, Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yardımcılarından biri olurken, Kılıç ile birlikte Edip Semih Yalçın, Feti Yıldız, Mustafa Kalaycı, İsmail Faruk Aksu, İsmail Özdemir, Mevlüt Karakaya, Kamil aydın, İzzet Lütfi Yönter, Sadir Durmaz, Pelin Yılık, Yaşar Yıldırım da MHP'nin başkanlık divanına giren yeni isimler oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç'ı ilk kutlayan Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç olurken. Başkan Çekiç açıklamasında; "Büyük Kurultayımızda Sayın Genel Başkanımızın tensipleriyle MYK üyesi olan. Nevşehir Belediye Başkan adayımız Sayın Prof Dr Filiz KILIÇ yine Genel Başkanımızın tensipleriyle Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. Rabbim yolunu açık etsin" dedi.

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde MHP'nin Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak Nevşehir tarihinin ilk kadın belediye başkan adayı olan  Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın genel başkan yardımcılığı görevine getirilmesi hem MHP Nevşehir teşkilatlarında hem de kent genelinde memnuniyetle karşılandı... 

Genel Başkan Yardımcısı olarak ilk demecini FİB HABER'e veren Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Verilen göreve layık olabilmek için elimden geleni yapacağım. Nevşehirli tüm hemşehrilerimden dualarını ve desteklerini esirgememelerini rica ediyorum. Allah utandırmasın" dedi. 

"YENİ GÖREVİMİZ HAYIRLI OLSUN..."
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Kılıç; "26 Mart 2021 tarihinde Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin başkanlığında yapılan Milliyetçi Hareket Partisi, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Başkanlık Divanı Üyeliği”ne seçilerek “Genel Başkan Yardımcısı” olarak görevlendirildim.. Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin takdir ve tensipleriyle yapılan bu görevlendirme sebebiyle kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Şahsıma tevdi edilen bu yeni görevin Devletimizi, Milletimizi daha da yüceltme ve yükseltme amacımıza ulaşmada yeni bir merhale olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum." dedi.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak Nevşehirli değerli hemşehrimiz Prof. Dr. Filiz Kılıç'ı tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Filiz Kılıç Biyografisi
Filiz Kılıç Doğum Yeri Nevşehir/ Türkiye

Doğum Tarihi 1.1.1964 - Prof. Dr. Filiz Kılıç, 1964 yılında Avanos'ta dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı. 1987 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 1995 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında da profesör unvanını almaya hak kazandı.

Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (GÜADEK) üyeliği, yönetim kurulu üyelikleri, bölüm başkan yardımcılığı, proje başkan ve yardımcılıkları görevlerinde bulundu.

2008 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurucu rektörlüğüne atandı. Rektörlük süresi dolduğu için 10.3.2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından atanan Prof. Dr. Mazhar Bağlı'ya görevini teslim etti.

Filiz Kılıç, evli ve iki çocuk annesidir.

Filiz Kılıç, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde MHP'nin Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak Nevşehir tarihinin ilk kadın belediye başkan adayı oldu.