Nevşehir'in yetiştirdiği önemli değerlerinden Dr. Doğan Birgül'ün "Geçmiş Zaman Olur Ki Hayali Cihan Değer" adlı yeni kitabı Bizim Kitaplar yayınevinde basılarak kitap dünyasına girdi.
 
Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı İmranlı köyü nüfusuna kayıtlı olan Kıymetli Büyüğümüz ve Değerli İş Adamı Dr. Doğan Birgül, geçmişten bu günlere gelinceye kadar yaşadıklarını ve gördüklerini bu kitapta topladı.

Orta Anadolu’da yokluk ve yoksulluğun hüküm sürdüğü bir dönemde dünyaya gözlerini açan Dr. Doğan Birgül’ün o günlerden bu günlere uzanan zorlu yolculuğunun hikayesi, inanıyorum ki bir çoğumuzun hayatına dokunacak, geleceğine ışık tutacaktır.
 
Bu kitap bir anı kitabı olmanın yanı sıra aynı zamanda tarihe de tanıklık eden, unutulmaya yüz tutmuş Anadolu kültürünü bu günlere taşıyan önemli bir eserdir.

1949 yılında Nevşehir’in Kozaklı ilçesi, İmran köyünde doğan Dr. Doğan Birgül’ün çocukluk ve gençlik yılları İmran köyü, Kozaklı, Boğazlıyan ve Nevşehir’de geçti. İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi ve ihtisasını dahiliye bölümünde tamamlayarak İstanbul’da serbest doktorluk yapmaya başladı. Bu gün İstanbul’un en büyük hastanelerinden birinin sahibi. Son derece başarılı bir doktor ve başarılı bir işadamı.

Dr. Doğan Birgül'ün hayatı Kozaklı'dan İstanbul'a taşınan bir başarı hikayesidir. Bu hikaye ve anıların yer aldığı kitapta Birgül'ün hayatı bir çok insana ilham kaynağı olacaktır.

"Hepimiz Doğan Bir'GÜL' üz..."

Nevşehir için mücadelesini aradaki mesafeler uzakta olsa hiç unutmadı. Doyduğu değil doğduğu topraklara olan vefasını her daim gösterdi. Nevşehir sevdalısı ve Gönül adamı kanaat önderi Dr. Doğan Birgül, Dernek ve Vakıf Başkanlığındaki gönüllü görevinde hep mütevazi bey efendi kişiliği ile toplumsal kararlarda ben değil biz diyerek yol aldı.

Nevşehir Üniversitesi'nin hayalden hayata geçişinde büyük emeği geçen ve üniversitemizin kurulmasında Merhum Eski Nevşehir Valimiz Sayın Şinasi Kuş yine o dönemin Milletvekilleri Abdulkadir Baş, Mehmet Elkatmış ve Esat Kıratlıoğlu ile yine gurbetteki değerli hayırsever iş adamlarımızla birlikte hareket eden Birgül, Nevşehir Üniversitesi hayalini gerçekleştiren Derneğimizin liderliğini yaparak adını Nevşehir unutulmazları arasına hak ettiği Nevşehir tarihine altın harflerle yazdırdı.  

Başta Kendisine değerli Eşi İsmet Birgül Oğlu Dr.Tolga Birgül ve Kızları Refika Birgül'e şükran minnet ve dualarımızı gönderiyor,  "Geçmiş Zaman Olur Ki Hayali Cihan Değer" adlı yeni kitabının hayırlı olmasını diliyoruz.


Yayın Tarihi: 16.09.2022
ISBN: 9786052007174
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 264
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

DR. DOĞAN BİRGÜL KİMDİR?

Eylül 1949’da Nevşehir’de doğdu. 1973 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden derece ile mezun olan Dr. Doğan Birgül, 1973-1978 tarihleri arasında aynı fakültenin iç hastalıkları kliniği ‘inde uzmanlık eğitimini tamamladı.

1978 yılında özel hekimlik yapmak üzere ilk muayenehanesini açan Dr. Birgül, 1980’de ilk, 1982’de ikinci Polikliniğini açtı. İstanbul’da Türkiye’nin ilk görüntüleme merkezlerinden olan Tomomed ve Betamar’ı, ardından 1990 yılında İstanbul’un 14. Özel Hastanesi olan Doğan Hastanesi’nin kurdu.

1992 yılında özel sağlık kuruluşlarının örgütlenmesine öncülük ederek 7 yıl OHSAD’ın başkan ve 2. Başkanlığını yaptı. Kendi staff kadrosu ile faliyet gösteren Doğan Hastanesi ile modern özel hastanelere öncülük etti.

25 yılı aşkın bir süre Nevşehirliler Derneği, Orta Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı, Nevşehir Platformu başkanlığını yapan Dr. Birgül, İstanbul’daki Nevşehirli işadamlarının da katkıları ile Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi’nin tüm binaların yapımına katkı sağladı. Nevşehir’de Üniversite kurulmasına ve YÖK’e hibe edilmesine öncülük eden Dr. Birgül hastanenin bulunduğu Küçükçekmece Cennet Mahallesinde 24 derslikli bir ilkokul yaptırarak millî eğitime bağışlamıştır.

Dr İsmet Birgül ile evli ve 2 çocuk sahibi olan Dr. Doğan Birgül İngilizce bilmektedir.