Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük kasabasından yöremiz mahalli sanatçılarından Yaşar Aktaş, kardeşi Şaban Aktaş'a böbreğini bağışladı.

İstanbul'daki özel bir hastanede böbrek nakli ekibi, iki kardeş arasında canlıdan canlıya böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirdi. 50 yaşındaki kardeşi Şaban Aktaş'a  böbreğini veren 58 yaşındaki Yaşar Aktaş, "Kardeş için her şey yapılır, canımın yarısını kardeşime verdim" dedi.

Kardeşine Böbreğiyle Can Oldu...

Ağabey Yaşar Aktaş (58), kronik böbrek yetmezliği bulunan kardeşi Şaban Aktaş’ın (50) sağlığına kavuşması için böbreğini bağışlamak için gönüllü oldu.  Yapılan tetkiklerde iki kardeşin böbreğinin uyumlu olduğu tespit edildi. Ardından İstanbul'daki bir özel hastanede; iki kardeş arasında canlıdan canlıya böbrek nakli ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi.

Gerekli testlerin ardından ameliyat masasına yatan mahalli sanatçımız Yaşar Aktaş, ''Dualarınız eksik etmeyin. Böbrek kardeştir'' notunu düştü. 

Değerli hemşehrilerimiz Yaşar ve Şaban Aktaş'ın nakil ameliyatlarının çok başarılı geçtiği haberini aldık.

Operasyon sonrası hastanede bir süre takipleri yapılacak iki kardeş, şifayla taburcu olması bekleniyor.

ACİL ŞİFALAR DİLERİZ...

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'in sevilen mahalli sanatçılarından Yaşar Aktaş ve 50 yaşındaki kardeşi Şaban Aktaş'a acil şifalar diliyoruz.

Haber:Haydar Yılmaz