Ordu Üniversitesi tarafından düzenlenen 27’nci İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı gezi dönüşünde minübüsün devrilmesi sonucu meydana gelen korkunç kazada 1 kişi öldü 5 kişi yaralandı.

Yaralılar içerisinde bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş'un kolu ve kalçasında kırıkları olduğu ve hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi. 59 Yaşındaki Durmuş'un vücudundaki kırıklar için ameliyata alınacağı ifade edildi.

Öte yandan kazada yaşamını yitiren İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz'ın cenazesi yarın (26.6.2022) Aksaray Somuncu Baba külliyesinde kılınacak ikindi namazından sonra Ervah Kabristanı’na defnedileceği öğrenildi.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin; "Ordu Üniversitesi’nde düzenlenen ‘İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Toplantısı’na katılan Dekanları taşıyan aracın geçirdiği trafik kazasında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıddık Korkmaz’ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Prof. Dr. Sıddık Korkmaz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada hafif yaralanan NEVÜ İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zülfikar Durmuş’a ve diğer Dekanlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum" dedi.

FİB Haber Merkezi olarak kazada hayatını kaybeden Prof. Dr. Sıddık Korkmaz'a Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz.