Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç sosyal medya hesabından; "Tarihi ve doğal güzellikleriyle Kayseri’miz adeta bir turizm cenneti oldu.Son yıllarda yaptığımız turizm tanıtımlarıyla Kayseri toplam yabancı turist sayısındaki artışta 7 sıra daha ilerleyerek 2020 yılında 13. sıraya yükseldi. #HerşeyKayseriİçin" şeklinde yaptığı açıklamasının videosu göreselinde Kayseri değerleri içerisinde Nevşehir Kapadokya'dan görüntüler kullanması Nevşehir'den büyük tepkilere neden oldu.

Açıkgöz: 'Kapadokya Nevşehir’dir, Nokta...'

Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, Kayseri olayına son noktayı koydu: 'Kapadokya Nevşehir’dir, Nokta...'

Nevşehir'de binlerce vatandaş sosyal medya hesaplarından "#kapadokyanevşehirdir" hashtag çalışması başlatarak tepkilerini ifade ettiler. AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz gelen bu tepkiler sonrası Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüşerek, Nevşehir olarak hassasiyetlerini dile getirerek kendisini uyardı. 

Büyükkılıç, hatasının farkına vardı...

Milletvekili Açıkgöz'ün uyarısının ardından hatasını fark eden Başkan Büyükkılıç sonrasında geri adım atarak yeni bir paylaşım ile "Kayseri ile Nevşehir etle tırnak gibidir" sözleriyle iki şehir arasında birlik mesajı verdi. İşte Başkan Büyükkılıç'ın o paylaşımı;

Büyükkılıç; "Biz et ile tırnak gibiyiz ..."

"Kayseri&Nevşehir birlikte anlamlı ve güzeldir. Daha önce de ifade ettiğim gibi Kayseri ile Nevşehir etle tırnak gibidir. Bölgemizin güzelliği birbirini tamamlayan unsurlarla çok daha değerlidir. Birlik ve beraberlikle Kayseri kazanacak, Nevşehir kazanacak."

Kayseri Nevşehir tartışmasına son noktayı Açıkgöz koydu; 'Kapadokya Nevşehir’dir, Nokta...'

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, sosyal medya hesabından paylaştığı #kapadokyanevşehirdir videosuna şu sözleri ekledi; " 81 ilimiz çok güzel, her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanan vatan toprağımız çok kutsal ancak eşsiz güzellikleri ile muazzam #Nevşehir, #Kapadokya dünyanın gözbebeğidir... #SevdamızNevşehir  #Türkiye #kapadokyanevşehirdir 'Kapadokya Nevşehir’dir, Nokta...'"