Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tarım ve Orman Bakanlığı'nın koordinasyonunda, patates alımına bugün Nevşehir'de başladı. 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Nevşehir'de talep daralmasından dolayı depolarda çürümeye başlayan ve üreticinin satamadığı yemeklik patateslerin alımına başladı. Çiftçilerimizden alınan patatesler 81 ilimizde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Nevşehir'den ilk patates sevkiyatı başladı

Patateste talep daralmasından ve stok artışlarını önlemeye yönelik olarak doğrudan üreticiden, ilk alımlar patates üretiminin yoğun yapıldığı ve doğal olarak depolandığı Nevşehir'de yapıldı. 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından, arz fazlası yemeklik patatesin alımına başladı.

Derinkuyu ilçesi Kuyulutatlar köyündeki çiftçilerden alınan ürün, torbalara konulduktan sonra kamyona taşındı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, Derinkuyu Belediye Başkanı Bülent Aksoy, Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Ziraat odaları Başkanlarının katılımında Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar Köyünden ilk patates sevkiyatı başladı.

“Patates Üreticimizin Yanındayız”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz burada yaptığı açıklamasında; "Nevşehir Valimiz, İl Başkanımız, İlçe Başkanımız, Derinkuyu Belediye Başkanımız, Ziraat Odası Başkanlarımız, Muhtarlarımız ve AK Teşkilatlarımızla Patates Üreticimizin Yanındayız. Nevşehir patatesimiz hazırlanarak, vatandaşlarımıza ulaşmak üzere ilk sevkiyata başlandı. Üreticimize, çiftçimize, #SevdamızNevşehir’imize HAYIRLI OLSUN." dedi.Tarım Bakanı

Açıkgöz, Pakdemirli İle görüştü...

Milletvekili Açıkgöz; "Tarım ve Orman Bakanımız Sn Bekir Pakdemirli sevkiyat öncesi bizleri arayarak, çiftçilerimize desteklerini ve Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini de paylaştı. Bizde kendilerine tekrardan teşekkür ettik. Bu vesile ile destek ve emekleri için başta Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdogan’a, TC. Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli'ye, AK Parti il Başkanımız Sayın Ali Kemikkıran’a ve AK teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz.  Üreten çiftçimizin her daim yanındayız." dedi.

Kemikkıran: "İlk alımlar başladı.. Çiftçimize hayırlı olsun..."

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran ise, "Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğimiz ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdogan tarafından talimatlandırılan TMO patates alımları başladı. Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli'ye, desteklerinde dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

 Allah Devletimize Zeval Vermesin .

Nevşehirli Patates üreticileri; "Biz patates üreticilerinin mağduriyetinde yine devletimiz sahip çıktı. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Eğer AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ve Nevşehir Milletvekillerimiz ilgilenmese onca emek ziyan olacaktı. Allah hepsinden razı olsun. Hem Tarım Orman Bakanımız Bekir Bey'e hem de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz. Rabbim Devletimize Milletimize Zeval Vermesin." dediler.

Nevşehir'de ÇKS’ye kayıtlı olan bütün çiftçilerin elinde bulunan patateslerin tamamının alınacağını ifade eden TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal'da patatesi 85 kuruştan aldıklarını bunun yanında nakliyelerin de kendilerine ait olduğunu ifade etti.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'de, Derinkuyu ilçemiz Kuyulutatlar köyünde düzenlenen patates alım programına katılarak çiftçilerimize destek olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli’yi teşekkür etti.