Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde ikamet eden Acıgöl Halk Eğitimi Merkezi kursiyeri Mualla Tekeç, TRT-1 ekranlarında devam eden Ramazan Bingöl’ün sunduğu Türkiye Mutfağı programına katıldı. 

TRT 1 ekranlarında yayınlanan “Türkiye’nin Mutfağı” programına Nevşehirli hemşerimiz Acıgöl Halk Eğitimi Merkezi kursiyeri Mualla Tekeç’in yaptığı Nevşehir Testi  kebabı damgasını vurdu.

Hafta içi hergün TRT 1 ekranlarında seyircisi ile buluşan 81 ilde bulunan yöresel yemeklerin yer aldığı yarışma Ünlü şef Ramazan Bingöl’ün sunuculuğunu yaptığı yarışmada Nevşehir Acıgöllü usta aşçı Mualla Tekeç, ilimize özgü yemeklerden bir tanesi olan Nevşehir testi kebabını yaparak Pazartesi gün yayınlanan proğramda günün birincisi seçildi.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Avanos Kaymakamlığının girişimleri sonucu, geçen yıl ağustos ayında Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillenen Nevşehir testi kebabı büyük beğeni topladı.

81 ilimizin yöresel yemeklerinin yer aldığı, lezzet dolu yarışma Türkiye’nin Mutfağı Ramazan Bingöl’ün sunumuyla hafta içi her gün 12.45’te TRT 1 ekranlarında.

Devam eden yarışmada Nevşehir’e ait yöresel ürünlerin tanıtımını yapan değerli hemşehrimiz Mualla Tekeç, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Türkiye'nin en iyi mutfağı Nevşehir mutfağı. Sadece günümüzde değil dünden bugüne Nevşehir mutfağının lezzetleri sofralarımızda bir gelenek bir kültür. Öyleki Osmanlı Mutfağıda Nevşehirli aşçılardan sorulurdu. Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'imizi ve lezzetlerini en güzel şekilde tanıtmaya çalıştığım yarışmada tüm Nevşehirli hemşehrilerimizinde dualarını ve desteklerini bekliyorum. Nevşehirli olmak bir ayrıcalık..." dedi.

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'imizi başarıyla temsil eden Mualla Tekeç’e yarışmada başarılar diler birinciliği ilimize getirmesini dileriz.