Kapadokya Bölgesinin En Önemli Turizm Merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa (SİNASOS)'ta Bir hayal daha gerçekleşiyor.

Artık Kapadokya Bölgesine gelen yerli ve yabancı turistler peribacaları arasındaki gezilerinin yanı sıra Ürgüp Mustafapaşa'da şifa dağıtan termal tesislerden de yararlanabilecek...

Kapadokya, termal sağlık turizmi için ilk adımı attı

Ürgüp İlçesine bağlı Mustafapaşa Köyünde Havuz-Hamam ve Park Rekreasyon İşi (Termal Havuz) İhalesinin tamamlanmasının ardından termal havuz inşaatına başlandı.

Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustapaşa köyünde, MTA tarafından 58 derece ve saniyede 13 litre olarak tesbit edilen termal sıcak su bulunmasının ardından Ürgüp Kaymakamlığınca ihalesi gerçekleştirilen Mustafapaşa'da Termal Havuz İnşaatına başlanıldığı bildirildi.

Kapadokya, sağlık ve termal turizm merkezi olacak...

Konu hakkında açıklamada bulunan Mustafapaşa Köyü Muhtarı Gültekin Kan, Ürgüp Kaymakamlığınca İhalesi Yapılan Termal Havuz İnşaatının Ihalesini Alan Firma Şantiyesini Kurarak Çalışmalarına Hızla Başladı.

Mustafapaşa Sinasos'da Çıkan Termal Sıcak Suyun Termal Turizmde de Hizmet Vermek İçin, Nevşehir Valiliği İl Özel İdaresi Tarafından Termal Havuz İnşaatının Biran önce Bitirilerek Hizmete Sunulması Planlanıyor.

Kapadokya'ya Gelecek Olan Yerli Ve Yabancı Misafirlerimizin Bu Hizmetten Yaralanmaları İçin İlk Etapta Termal Havuz Yapılması Daha Sonra da Hotellere Dağıtılması Düşünülüyor.

Mustafapaşa Köyü Muhtarı Gültekin Kan, "Bu Hizmetin Ve Yatırımın Mustafapaşa (Sinasos'a) Yapılmasından Dolayı Emeği Geçen Başta Sayın Valimize, Sayın Vekillerimize, Sayın Kaymakamımıza Sayın İl Başkanımıza, İl Genel Meclis Başkanımıza, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, Yardımcılarına Ve Mustafapaşa (Sinasos'a) Hizmetlerini Esirgemeyen KAPHİB Birlik Müdürümüze Ve Yapımında Denetim Hizmetı Verecek İl Özel İdaresin Bütün Çalışanlarına Ve Emeği Geçecek Olan İhaleyi Alan Firma Yetkililerine, Çalışanlarına Bütün Herkese Teşekkür Ediyor Saygılarımı Sunuyorum" dedi.

Kapadokya, artık termal turizmle de adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

Mustafapaşa (SİNASOS)'un kuzey doğusunda ve Gomeda Vadisi ile Mustafapaşa Sinasos merkezi arasında merkeze yaklaşık 1000 Metre yakınında 500m - 2000 m derinlikler arasında bulunan 58 derece ve saniyede 13 litre olarak tesbit edilen ve çıkarılan TERMAL SICAK SU ile Termal Turizm hareketliliğin çok kısa bir süre içerisinde hizmete geçmesi için planlanıyor.

Son yıllarda yatırımcıların Mustafapaşa Sinasos'a yatırım yapması burada bulunan 1 milyon 250 bin m2 lik turizm alanın KAPADOKYA'nın hiçbir alanında bulunmaması sadece MUSTAFAPAŞA SINASOS'TA olması ve 10 bin yatak kapasiteli konaklama ünitelerinin meydana getirilmesine yönelik olarak planlanmasından İmar konusunda herhangi bir sorunun olmamasından dolayı yatırımcıların gözdesi haline gelecek.