Uçhisar'da bir hayal daha gerçeğe dönüştü ve Uçhisar Kalesi belediyeye tahsis edildi.

2019 yılını; Tığraz Kalesinin Uçhisar belediyesine tahsisi, Derebağ-Cevizli projesinin hayata geçirilmesi ve Uçhisar kasabasına otobüs hattının kazandırılması gibi önemli çalışmalara imza atan Belediye Başkanı Osman Süslü 2020 yılının en önemli faaliyetlerinden ilkini gerçekleştirdi.

Kapadokya’nın incisi Uçhisar'ın en gözde doğal güzelliği Uçhisar Kalesi için Başkan Süslü’nün yoğun ve özverili çalışmaları sonucunu verdi.

Mülkiyeti hazineye ait 14276 ve 14275 parsellerdeki taşınmazın (Uçhisar Kalesi) Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Uçhisar Belediyesi ile birlikte yürütülen işletmesinin tahsisi Belediye Başkanı Osman Süslü’nün gayretleriyle. Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 05.02.2020 tarih ve 29029 sayılı yazısı ile süresiz olarak Uçhisar belediyesine alındı.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Bölge turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Uçhisar Kalemizin belediyemize tahsisi kasabamıza hayırlı uğurlu olsun. Kalemiz üzerinde ihtiyaç duyulan bölgelerde restorasyon çalışması başlatarak sağlam ve güvenli bir Uçhisar Kalesi kazandırmayı hedefledik. Çalışmalarımıza verdiği desteklerden ötürü Nevşehir Valimiz Sayın İlhami Aktaş’a, Milli Emlak Genel Müdürü Sayın Tufan Büyükuzun’a, Milli Emlak Genel Müdürlüğü Özel Tahsis Daire Başkanı Sayın Arif Mesut Özdemir’e, AK Parti Nevşehir Milletvekillerimiz Sayın Mustafa Açıkgöz ve Sayın Yücel Menekşe’ye, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Sayın Mustafa Rauf Yanar’a, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Sayın Gürbüz Dinç’e, Nevşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sayın Mustafa Solmaz’ a ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerinde bulundu.