Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yaşayan Nevzat Keskin, Kapadokya Üniversitesi'nde öğrenim gören üniversite öğrencisinin ailesi tarafından yanlışlıkla gönderilen 135 bin TL'yi geri göndererek vatandaşlik görevini yaptı.

Ürgüplü vatandaşımız hesabına yanlışlıkla yatan 135 bin lirayı iade etti

Edinilen bilgilere göre, Nevzat Keskin isimli bir vatandaşımız Ürgüp ilçesinde ki apartını Kapadokya Üniversitesi öğrencisine kiraladı. Kiracısından banka hesabına yatırılan para 15 bin TL yerine 150 bin TL olarak gönderildiğini fark eden duyarlı vatandaşımız Nevzat Keskin, 135 bin TL'yi  sahibine tekrar geri iade etti.

Paranın fazla yatırıldığı için hemen kiracısını aradığını belirten Kekkin, olması gereken davranışı sergilediğini söyledi.

Keskin, şunları kaydetti: “Ben sadece vatandaşlık görevini yaptım. Çünkü ben bu zamana kadar haram yemedim ve haramdan uzak durduğum için aileme de yedirmedim. Ben bunu kendime yakıştırmadım. Ama şimdi bu hayat şartlarında tabii insanlar biraz şaşırıyor. Ama dediğim gibi ben sadece üzerime düşen vatandaşlık görevimi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Ürgüplü bir vatandaş olarak bu zamanın bizim insanlığımızı, karakterimizi, kalitemizi eksiltmediğini ve bozmadığını göstermek istedim.” dedi.