Nevşehir Kaymaklılı gencin hesabına  57 bin 105 lira yattı... İnsanlık dersi verdi.

Nevşehir Lale sanayide Çizgi Mutfak tasarım işletmecisi 2 çocuk babası Emre Karakoyun'un (30), yanlışlıkla hesabına 57 bin 105 TL yattı, ilgili banka ile iletişime geçip hemen iade ederek örnek bir davranış sergiledi.

Olay, dün Nevşehir'de yaşandı. Aslen Kaymaklılı olan ve mobilyacı Emre Karakoyun'un hesabına yanlışlıkla 57 bin 105 TL lira transfer edildi. Ne olduğunu anlayamayan, herhangi bir yerden böyle bir alacağı olmayan Karakoyun, yaşadığı bu büyük şaşkınlığı Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç ile paylaştı. Ardından bankanın müşteri hizmetleriyle iletişime geçince paranın hesabına yanlışlıkla yatırıldığını öğrendi. Yanlışlıkla hesabına para transferi yapan şahsı da hiçbir şekilde tanımayan Karakoyun, ilgili banka ile iletişime geçerek parayı iade edip örnek bir davranışa imza attı.

“ÇOK ŞÜKÜR, EVİME HELALİYLE EKMEK GÖTÜRMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Hesabına yatan parayı görünce şaşırdığını belirten Çizgi Mutfak tasarım işletmecisi Emre Karakoyun, “Nevşehir lale sanayide mobilya ustasıyım. Evliyim, iki çocuk babasıyım. Başka bir işim yok sadece burada çalışarak evimi geçindiriyorum. Dün Bankaya gidip işlem yaparken hesabıma 57 bin 105 TL paranın yattığını fark ettim. Beklediğim bir para transferi veya herhangi bir kimseden böyle bir alacağım da yoktu. Ailemizin bizleri yetiştirdiği tarz ve davranışların yanında gençliğimizden bugüne ve iş hayatımızda öğrendiğimiz bütün dürüst çalışma bilinciyle beraber hakkım olmayan bir paranın hesabımda durmaması gerektiğini düşünerek konuyu Kaymaklı Belediye Başkanım Harun Çekiç ile paylaştım sonra ilgili banka ile iletişime geçtik ve bugün araştırdık bulduk yatıran kişiyi... Anında yanlış gönderen kişini hesabına tekrardan iade ettirdim. Bu sorumluluğu yerine getirdiğim için kafamı yastığa huzurlu bir şekilde koyacağım. Çalıştığım iş yerinde kazandığım alın teri paranın ve iş yerimin bana katkılarıyla çok şükür evime helaliyle ekmek götürmeye devam edeceğim” dedi.

“HEMŞEHRİM İLE GURUR DUYUYORUM”

Emre Karakoyun'un yaptığı örnek davranışından dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç ise, “Kendisi ile bu konuda gurur duyuyorum. Arkadaşımız yanlışlıkla hesabına yatan parayı fark edince direkt bana gelip durumu anlattı. Sonra girişimlerimiz sonucu Bugün araştırdık bulduk yatıran kişiyi... Kardeşinin hesabına yatırmak istemiş yanlışlıkla bu hesaba yatırmış. Bu yanlışlık aslında güzel bir insanlık sınavına ve insanlık dersine de vesile oldu. Bu konuda kendisine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu bizim duyarlılığımız olması gereken bir konu. Kendi alın terimizle kazandığımız para haricinde hiç birimizin de kursağından böyle paralar geçmemeli. İnşallah bu da bütün halkımıza örnek olacaktır. Bundan sonraki süreçte de herkeste aynı duyarlılığı görme temennisiyle tekrardan Kaymaklılı mobilya ustası genç arkadaşımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.