Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde hayır sever iş adamı yaklaşık bin ailenin bakkallara borcunu ödedi..

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bir iş adamı tarafından ilçedeki tüm bakkallardan borçlar ödenerek alınan veresiye defterleri topluca yakıldı.

Acıgöl ilçesindeki 12 bakkal ve marketteki veresiye defterleri gizli kahraman iş adamının talebiyle belediye ekiplerince borçları ödenerek toplantı.

Tutanakla teslim alınan veresiye defterleri belediye önünde düzenlenen etkinlikle yakıldı. Acıgöl Belediyesi Zabıta personeli ve Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş tarafından bir el arabasının içine konulan veresiye defterleri sayfaları yırtılarak yakılıp, imha edildi.

Acıgöl Belediye Başkanı Ercan Ertaş yaptığı açıklamasında,

Ramazan ayında yardımlaşma geleneğimizin yaşatılması adına çok önemli bir bağış oldu. İstanbul'da yaşayan Yuvalı Hayırsever iş adamımız bizi arayınca hemen esnaflarla görüşüldü, onlar da katkı sağladı. Bu güzel haslette emekleri geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu örnek davranışın tüm Türkiye ile birlikte ilimiz Nevşehir'e, Acıgöl ilçemize ve tüm İslam alemine örnek olmasını temenni ediyorum. Borçları ödenip teslim alınan veresiye defterlerini şimdi de yakıp ortadan kaldırıyoruz.” dedi.