Sosyal medyada birçok kişinin paylaştığı "Peri bacaları yol yapımı için kepçelerle yıkılıyor" başlıklı görüntülerin yalan olduğu ortaya çıktı. Bazı haber siteleri ile Tarkan, Şahan Gökbakar gibi ünlülerin de katıldığı yalan kampanyası ifşa oldu.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medyada dolaşan ve Peribacalarının yıkıldığı iddia edilen görüntülerin asılsız çıkması üzerine, yalan paylaşımını sildi. 

O PAYLAŞMINI SİLDİ...

Kapadokya'da yol tartışmasına Ünlü komedyen Şahan Gökbakar'da dahil olarak, sosyal medyadan tepki göstermişti.

Şahan Gökbakar, Peribacaları ile ilgili sosyal medyada dolaşan ve Peribacalarının yıkıldığı iddia edilen görüntülerin gerçeği yansıtmadığını öğrenince geri adım attı. Konunun sosyal medyaya yansıdığı gibi olmadığını öğrenen Şahan Gökbakar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkürlerini iletti.

Gökbakar, sosyal medyada dolaşan ve Peribacalarının yıkıldığı iddia edilen görüntülerin asılsız çıkması üzerine, daha önceki paylaşımını 24 saat sonra silerek düzeltti.

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş'in, Nevşehir'in Ortahisar ve Göreme beldesi arasına yapılan yol çalışmasında peribacalarının iş makinesi ile yıkıldığı yönündeki iddiaları yalanlaması en son Çevre Bakanı Murat Kurum'un da bu iddiaların doğru olmadığını açıklaması ile birlikte çark eden Ünlü komedyen Şahan Gökbakar twitter üzerinden yaptığı açıklamasında;

"Peribacaları'nın yıkıldığı görüntüleri hepimizi üzmüştü. Konuyla ilgili birinci ağızdan bilgi edindim. Konunun sosyal medyaya yansıdığı gibi olmadığını ve Kültür Bakanlığı'nın kontrolünde olduğunu ögrendim. Bilginize sunuyorum. Çok teşekkürler" dedi.

Gökbakar, twitine Turizm ve Kültü Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u da etiketledi.

Elli Yorum...

Ağzı olan konuşuyor. Peki kim doğruyu söylüyor?

Konun özeti şu; Burada yapılan bir çalışmanın kararını şarkıcılar, komedyenler, tiyatrocular, siyasetçiler mi verecek? İşin aydın bilirkişi uzmanları mı? Tarihçiler akademisyenler, konusunda uzmanlar boşuna mı dirsek çürüttüler. Boşuna mı eğitim aldılar?

Niye işimize göre haklı haksız doğru yanlış diyoruz. Bu kararı alabilecek teknik bir bilgiye sahipmiyiz? Bizim ne haddimize... 

Hacı Bektaş-ı Veli'nin "İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır" sözü ne kadar güzel söylenmiş bir söz...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Hayatta en hakiki mürşit, ilimdir. İlim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır."  sözleri ne kadar güzel söylenmiş bir söz... Biz bu sözlerden ne paye çıkarmalıyız? 

Biz maalesef geldiğimiz noktada ne A partisi ne B nede C partisi ile, ne mahalle baskıları nede sosyal medya trolleri ile doğruyu bulmamız, bir adım bile yol almamız mümkün değil. Eğer bu anlayışla yol yürürsek işte o zaman ortaya korkunç ve gerçek bir "YIKIM" çıkar...

Hoca yerine cemaat, (Dinden eder)

Öğretmen yerine öğrenci, (İlimden eder)

Doktor yerine hasta, (Candan eder)

Bilim insanı yerine film insanı, (Gerçeklerden eder)

Usta yerine Çırak, (İşten eder)

vs.vs.vs. konuşursa vay halimize...

Şimdi SUSALIM İlim ve bilime kulak verelim....

Elbetteki onların söyleyeceği bir kelam ve koyacağı bir NOKTA olacaktır.