FOX TV ekranlarında 2013 yılından beri ana haber bültenini sunarken geçtiğimiz Ağustos ayında görevini bırakarak ayrılan ve daha sonrasında youtube kanalı üzerinden takipçileriyle buluşmaya devam eden Fatih Portakal, Kapadokya'daki izlenimlerini kanalında paylaştı.

Fatih Portakal İlk çektiği videosunda; "Devrent gezisinde harika bir yerdeyiz Kapadokya bölgesindeyiz. Kayaların nasıl rüzgarla şekillendiğini görüyorsunuz. İşte burda peribacaları var ama şu çirkinliğe bakın ya... Turistik bölgedeyiz, ama  Buraya yerli yabancı turistler geliyor. İnsan geliyor herşeyden önce insana saygıdan dolayı burası böyle olmamalı. Böyle pis olmaması gerekiyor böyle turistik bir yerin heryer çöp. Bunu temizletmek ilgilenebilmek bu sorumluğu alabilmek bu sorumluluğu verebilmek bu kadar zor olmasa gerek. Yazık gerçekten bu manzarayı gördüğümde insanlığımdan utanıyorum. Bırakın yabancıyı bizler içinde aynı. Umarım bir daha ki geldiğimde tertemiz bir yer buluruz burada ama mutlaka gelip görülmesi gereken bir yer burası artıları daha fazla onu söyleyeyim" dedi. 

KAPADOKYA KESİNLİKLE GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR YER AMA ÇEVREYE OLAN SAYGISIZLIĞIMIZ ÜZÜYOR...

Fatih Portakal; "Güzellikleri çok çok fazla. Görülmesi gereken tabiat harikası yerler. Ama zaafımız çevreye olan saygısızlığımız. Turizmden kazanıp aslına değer verilmemesi üzüyor insanı..."  şeklinde sitem dolu ve Kapadokya bölgesine yakışmayacak görüntüleri takipçileri ile kanalından paylaştı.

Bu paylaşımdan hemen sonra daha 24 saat geçmeden bahse konu bölgenin temizlenmesinin ardından bugünde tekrar paylaşımda bulunan Portakal;

KAPADOKYA I İSTEYİNCE OLUYORMUŞ, 1 GÜN SONRA AYNI YER DÜZENLENMİŞ

Portakal: "Dün buraya bir ziyaret yapmıştık ve dün çöplük gibiydi bugün ise tertemiz olmuş temizlenmiş. İlgilenenlere teşekkür ediyorum."

Bir önceki videoyu izlerseniz dokunuşun önemini anlayacaksınız! diye söze başlayan Fatih Portakal, Buraya da bi dokunuş yaptim: "Konuyu takip edeyim dedim. Yolumu tekrar devrent’e düşürdüm. Demek ki isteyine oluyormuş. Ziyaret eden insanlar adına teşekkürler..." ifadelerini kullandı.

İlla Portakal'ın mı gelmesi lazım?

Öncelikle Fatih Portakal'a teşekkür ediyoruz. Ama burayı kirletenlere ve sonradan temizleyenlere ise asla ... Sormazlar mı NEDEN kirletiyorsun be kardeşim ? Şimdiye kadar neredesin be kardeşim?

Birşeylerin görülmesi yada düzeltilmesi için illa Portakal'ın mı söylemesi gerekiyor du? Yada bunları yazıp çizip haber mi yapmamız bekleniyor? Yoksa Bakanların, Cumhurbaşkanı'nın söylemesi mi? Ya bu çirkin görüntüyü görüpte bu kepazeliği ülkesine götüren yabancı turistler ne olacak? Nasıl bir imajımız oluyor hiç düşündünüz mü? Ya bu görüntülere hiç ses çıkarmayan kişiler yada kurumlara ne demeli... En kötüsü ve bizim yerel halkımız bu kirliliğe bu çöplüğe ekmek kazanıp ekmeğini yediğimiz bölgemize bu kadar mı kayıtsız kalır ancak böyle ihanet olabilir...

Oysa yapılacak şey çok basit: "Çevremizi temiz tutalım Etrafa çöp atmayalım ve koruyalım...."