Protokol, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında, Nevşehir’den giden heyet ile birlikte imzalandı.

Törene, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Haluk Köybaşı, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile partililer katıldı.

Bakanlık merkez binada gerçekleşen görüşmede, kente yapılacak gençlik ve spor yatırımlarını kapsayan protokollere imzalar atıldı.

Nevşehirlilere müjde AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ecz. Mustafa Açıkgöz sosyal paylaşım sitesinden yaptığı son dakika paylaşımla duyurdu.

“Spor Şehri Nevşehir” İçin;

Varan 1-   Nevşehir Stadı...

Varan 2-  2500 Seyircili Spor Salonu...

Varan 3- 16 Derslikli SPOR LİSESİ...

Varan 4- Yarı Olimpik ve Açık Portatif Yüzme Havuzu...

Varan 5-  Gençlik Merkezi...

Varan 6- Kapalı Tenis Kortu ve 3 adet Tenis Kortu...

Varan 7- 23 adet Voleybol Basketbol Sahası...

Varan 8- 4 adet Kapalı Sentetik Çim Futbol Sahası...

Varan 9- Bisiklet Yolu...

Varan 10- 200 adet Basketbol Potası,  250 seyircili Spor Salonu,  6 Kulvarlı Tartan Atletizm Pisti...

Nevşehir merkez, ilçelerimiz, beldelerimiz, mahallerimiz için mahalle tipi spor alanları 8 adet spor tesisinin bakım ve onarımı…

yapımı için protokolleri imzaladık. Nevşehir’imize hayırlı olsun.

Ayrıca; "İlimiz Nevşehir'e rekor Spor ve Gençlik Yatırımları için başta Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sn M. Muharrem Kasapoğlu’na, AK kadrolarımızla, Belediye Başkanların ve emeği geçen herkese şahsım ve Sevdamız Nevşehir’imiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hayırlı olsun." ifadelerinde bulundu.

"Bugün günlerden Nevşehir." diyerek protokol törenindeki konuşmasına başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu; "Nevşehir’de hayata geçirecekleri yeni spor yatırımları ile Nevşehir’i spor alanında marka bir kent haline dönüştüreceklerini belirterek, “Her zaman Nevşehir’in yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

İmzalanan protokol ile Nevşehir’de çok sayıda semt sahası, spor salonu, gençlik merkezi, yarı olimpik yüzme havuzunun yapımını gerçekleştireceklerini kaydeden Kasapoğlu ayrıca yeni bir stadyum için de çalışmaları başlattıklarını açıkladı.

Kasapoğlu, “Ülkemizin dört bir yanını saran gençlik ve spor yatırımlarımızı Nevşehir ile sürdürüyoruz. Bu vesileyle tüm Nevşehir halkını gönülden selamlıyorum. Nevşehir’e yeni ve modern tesisler kazandırarak gençlik ve spor altyapımızı güçlendireceğiz. Gençlerimiz ve kadınlar başta olmak üzere daha çok insanımızı sporla buluşturacağız. Nevşehir her zaman doğrudan, hakikatten yana olmuş tarihiyle, kültürüyle Anadolu’nun eşsiz merkezlerinden bir tanesi. Türkiye’nin gözbebeği bir şehrimiz. Nevşehir’e hizmet etmek Türkiye’ye hizmet etmek diye düşünüyoruz.” diye konuştu.

NEVŞEHİR’E HAYIRLI OLSUN

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ise, Nevşehir tarihinin belki de en büyük gençlik ve spor yatırımına şahit olduklarını belirterek, “Böylesine büyük yatırımların şehrimize kazandırılmasından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’e, Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’ye, AK Parti İl Başkanımız Ali Kemikkıran’a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Muhsin Özdemir’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Nevşehir’in ve Nevşehirlilerin her şeyin en iyisine layık olduklarını ve şehre yeni hizmetler kazandırmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Savran sözlerini şöyle sürdürdü;

“İmzalanan bu protokol ile şehrimize 2 bin 500 kişilik yeni bir spor salonu, 16 derslikli Spor lisesi, Yarı Olimpik Yüzme havuzu, Gençlik Merkezi, 12 mahallemize içerisinde futbol, voleybol, tenis ve basketbol sahalarının bulunduğu semt sahası ve çok sayıda okulumuzun bahçesine spor sahaları yapılacak. Bununla birlikte ilçelerimize ve beldelerimize de birçok yeni spor tesisi kazandırıyoruz. Ayrıca Sayın Bakanımız şehrimize yeni bir stadyum yapılması içinde çalışmaların başlatıldığının müjdesini verdi. Tüm hemşehrilerimize, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

İmzalanan protokolle Nevşehir'e yapılacak gençlik ve spor yatırımları ise şöyle:

"Bir adet 2500 seyircili spor salonu yapımı, 1 adet 16 derslikli spor lisesi yapımı, 1 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 1 adet açık portatif yüzme havuzu yapımı, 1 adet gençlik merkezi yapımı, 1 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 4'lü çelik soyunma odası, 500 seyircili portatif tribün ve aydınlatmasının yapımı, 1 adet futbol sahasına 6 kulvarlı tartan atletizm pisti yapımı, 1 adet 250 seyircili spor salonu yapımı, 4 okulun bahçesine spor salonu yapımı, 4 adet mahalle tipi gençlik merkezi yapımı, 4 adet kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, 32 adet sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapımı, 1 adet kapalı tenis kortu yapımı, 3 adet tenis kortu yapımı, 23 adet basketbol-voleybol sahası yapımı, 1 adet bisiklet yolu yapımı, 200 adet basketbol potası yapımı, 8 adet spor tesisinin bakım onarımı."