Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, "Türkiye'nin 2'nci en büyük Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas(SERA) Organize Sanayi Bölgemiz Nevşehir Kozaklı’ya ve ülkemize hayırlı olsun." dedi.

Gizligider; "Geleceğin enerjisi ile geleceğin sektörüne..."

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında; "Sn. Vahit Kirisci Bakanım; göreve başladığımız 2. gün konuştuğumuz bu proje zat-ı alinizin talimatıyla gerçekleşiyor. Orta Anadolu’da emsali olmayan ve “kent tarımı” vizyonunuzun somut bir örneğini şehrimizde gerçekleştirdiğiniz için Nevşehir adına şükranlarımı sunarım" dedi.

Bakan Yardımcısı Gizligider; "Bu projeyle başta Ankara, Kayseri ve Kapadokya turizmi başta olmak üzere civarın sebze ve meyve ihtiyacı karşılanacak. Doğrudan ve dolaylı yaklaşık 5.000 kişi ekmek yiyecek.Kozaklı göç alan bir ilçe olacak. Nevşehir’in yakın tarihteki en büyük yatırımı olacak.

Toplam yatırım tutarı 1,5 milyar TL olan ve Şehrimizin gelmiş geçmiş en büyük yatırım projelerinden bir tanesi Nevşehir Kozaklı OSB hayırlı olsun. Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunarız." dedi.