Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 104) Resmi Gazetede yayımlandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında 38 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yer alan Kapadokya Alan Başkanlığı görevi Nevşehir Valisi tarafından yürütülür ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

Bu değişiklikle birlikte Nevşehir Valisi bundan sonra Kapadokya Alan Başkanı görevini yürütemeyecek. Yeni Kapadokya Alan Başkanı ise Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile atanacak.

8 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi şöyle;

Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi İle Üst Kademe Kamu Yöneticileri İle Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazetede Yayınlandı.

MADDE 1- 38 Sayılı Kapadokya Alan Başkanlığı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 5.'ci Maddesinin 2 Fıkrasının 2 Cümlesi Yürürlükten Kaldırılmıştır.

MADDE 2- 3 Sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri İle Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki (I) sayılı Cetvele "KAPADOKYA ALAN BAŞKANI" satırı Eklenmiştir.

MADDE 3- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayımı Tarihinde Yürürlüğe Girer.

MADDE 4- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Hükümlerine Cumhurbaşkanı Yürütür.