Nevşehir Valiliği tarafından,  Kapadokya Turizm Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği (KAP-HİB) bünyesinde kentin marka değerinin artırılması amacıyla Kapadokya'da jeopark oluşturulması için yürütülen çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

KAPADOKYA JEOPARK NERESİDİR?
Kapadokya Jeopark Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesi içerisinde yer alan Kapadokya Volkanik Alanının merkezi kesimini oluşturan Nevşehir ili idari sınırlarını kapsar. Jeopark, 5485 km2 alan kaplamaktadır.

Kapadokya Jeopark Yönetim Ofisi ve Müzesi de Kurulacak...

Bu kapsamda, Nevşehir Kale civarında, 2014 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında tesadüfen ortaya çıkarılan ve iki yıl önce turizme açılan kayadan oyma tarihi yamaç Kayaşehir'de Kapadokya Jeopark Yönetim Ofisi ve Kapadokya Jeopark Doğa Tarihi Müzesi kurulacak.

Jeoparkı Sit Alanlarını Bulmak Artık Daha Kolay Olacak…

Çalışmalar kapsamında; Göreme açık hava müzesi, Hacıbektaş Müzesi, Paşabağları ve Zelve Ören Yerleri, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Çatalkaya Volkanik Konisi, Üç Güzeller Peribacaları, Acıgöl Maarı, Kozaklı Termal Su Kaynakları, Açıksaray Ören Yeri, Nevşehir Kalesi- Kayaşehir-Kapadokya Jeopark Müzesi için yeni yönlendirme ve bilgilendirme levhaları takıldı.

Öte yandan Kapadokya'da tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerine ulaşımı kolaylaştırmak ve ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla yön ve bilgilendirme levhaları da takıldı.

Nevşehir'in giriş, çıkış ve merkezi yerlerinde bulunan yön ve bilgilendirme levhaları sayesinde Kapadya Jeoparkı’na gelen yerli ve yabancı turistlerin kentin tarihi ve turistik yerlerine daha rahat ulaşabilmesi amacıyla takılan levhalar turizm hizmetine sunuldu.

Kapadokya Jeopark ile Nevşehir İlimizin tamamı UNESCO etiketi alabilecek..

Apadana / Merkez-Nevşehir

Oyludağ Bazaltı ve Kayaşehir Nevşehir/Merkez

Kapadokya'da volkanik topraklarda çok lezzetli üzümler yetiştirilir. Very delicious grapes are grown on volcanic soils in Cappadocia. Jeopark ile Nevşehir’de kırsal turizm gelişecek. Yeni alanlar turizme açılacak.

Volkanik Topraklarda Üzüm Bağları / Sulusaray-Çat-Nevşehir

Eski meslekler ve kültürel değerlerimiz.. Jeopark ile Nevşehir’de kırsal turizm gelişecek. Yeni alanlar turizme açılacak.

Eski Bezirhane / Nar-Nevşehir

Fosil Peribacaları Ürgüp/Nevşehir

Jeopark ile Nevşehir İlinin bütünü UNESCO etiketi alabilecek..

Tobada Yazıtı / Acıgöl-Nevşehir

Beştaşlar / Hacıbektaş-Nevşehir

Tuz domu / Gülşehir-Nevşehir

Damsa Çayı Vadisi ve Mesalar / Ürgüp-Nevşehir

Gökkuşağı Kayalar Avanos/Nevşehir

Evren Sekisi Gülşehir/Nevşehir

Kapadokya Jeopark ile turizm Nevşehir'in tüm ilçelerine yayılacak...

İşte Acıgöl ve Kaleci Maarları (Patlama Çukurları) Acıgöl/Nevşehir

Çataltepe konisi ve lav akıntısı Derinkuyu/Nevşehir 

Jeopark ile Nevşehir'de turizm çeşitlenecek...

İşte Balkayalar/Nevşehir

Kozaklı Çökme Dolini Kozaklı/Nevşehir

Hitit Yazıtı Hacıbektaş/Nevşehir