Başıboş saldırgan sokak köpekleri sadece Nevşehir veya ilçelerinin değil, bütün ülkenin başına bela oldu. FİB Haber İhbar hattına gün içerisinde defalarca şikâyet ve ihbarlara konu olan başıboş köpeklerine hala kesin ve kalıcı bir çözüm bulanamadı.

Kimi vatandaş şikâyetinde köpek saldırısına uğradığını ve zor kaçıp kendisini kurtardığını aktarıyor...

Kimi vatandaş, parkta oynayan çocuğuna köpeklerin saldırdığını şikâyet ediyor...
Kimi vatandaş, çocuğunun okul yolunda köpek saldırısına uğradığını...
Kimi vatandaş, köpekler saldıracak diye çocuğunu okula gönderememekten yakınıyor...

 

ÇARE BULUNMALI

Nevşehir il genelinde yürürken insanlar sokak köpekleri saldırmasın diye sağını solunu kollayarak yürümek zorunda kalıyor. Yer yer yaşanan üzücü saldırma olayları da cabası. Yetkililerin bu konuya makul bir çare bulması isteniyor.

En son dün yaşanan olayın bu kez adresi Ürgüp...

Çocuğu köpek saldırısına uğrayan bir baba ; "Ürgüp Fatih Mahallesi'nde ki köpeklerin saldırısı sonucu çocuğumun durumu bu. 13 yaşındaki büyük oğlum köpeklerin saldırısına uğradı.  Ramazan'ın başında da küçük oğulumla bana saldırdı. Şuan oğlumun durumu iyi ama o korkuyu nasıl atlatacak bilemiyorum." dedi.

Mağdur baba FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Ürgüp Fatih Mahallesi'nde ki 13 tane grup hâlinde gezen başı boş ve saldırgan köpekler daha öncede çocuklarıma ve bana saldırdı. Bu kez çocuğumun ve bir arkadaşının yaralanmasına sebep oldu. İsmi Enes 6 sınıfa gidiyor. Kaçarken yuvarlanan oğlumun hali bu. Bu olay bir çok kez olduğu için özellikle dile getiriyorum.