Kendisinin Cezayirli olduğunu söyleyen ve akli dengesi yerinde olmayan mülteci gencin çaresizliği Nevşehir Güzelyurt mahallesi sakinlerinin vicdanına dokunuyor. Vatandaşlar yetkililerin bu konuda biran önce gerekeni yapmasını bekliyor.

Nevşehir'de İnşaatta yaşayan mülteci yürekleri sızlatıyor....

FİB Haber Merkezini ziyaret ederek şikayetlerini dile getiren mahalle sakini bir vatandaşımız; " Evimin tam karşısında ki inşaatta yaşayan bir gencin içler acısı durumu hem bizleri hem üzüyor hem de tedirgin ediyor. Akli dengesi yerinde olmayan Cezayirli bu gencin kimsesi yok. Bir kış mevsimini bu inşatta geçirdi. Mahalle sakinleri olarak kimi zaman yemek götürdük üst baş verdik ama akli dengesi yerinde olmadığı için olacak gibi değil. Dilimizi bilmiyor, ailesi ilgilenen biri yok, kimseden bir şey istemiyor.  Bizim de çoluk çocuklarımız var. Şuana kadar hiç kimseye zararı olmadı ama yarın bir zararı olmayacağının da garantisi yok. Zira akıl sağlığı yerinde değil.

Lütfen, FİB Haber vasıtasıyla yetkililere sesleniyoruz; Bu mülteci genci ya ülkesine göndersin, yada bir rehabilitasyon merkezinde koruma altına alınsın. Bir yetkilinin çıkıp bu insanlık dramına son vermesini bekliyoruz." diye konuştu.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak konunun takipcisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.

İşte o gencin sefalet içerisinde yaşam sürdüğü o inşaat...