Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çardak köyünden iki genç çoban dağda buldukları taşın, 'Gök taşı' olabileceğini düşünüyor.

Enes Bozkuş ve Musa Öztürk isimli iki genç çoban, hayvanlarını otlatırken Kavak kasabası yakınlarında ki cezaevi mevkiin de toprağa gömülü bir şekilde taş buldular. Bulduğu taşı eve getirip internette araştırma yapan iki kafadar, taşın gök taşı olabileceği düşüncesiyle FİB Haber Merkeziyle irtibata geçerek yardım istedi.

Nevşehir'de bulduğu bu taş göktaşı mı? 

Nevşehir'de çobanlık yapan iki genç bölgeye has olmayan koyu renkli farklı yapısıyla dikkat çeken taş parçaları buldu. Taşları bulunca dikkatini çekmesi üzerine toplayıp evine götürdüler. 

Enes Bozkuş ve Musa Öztürk isimli iki genç Nevşehir cezaevi mevkii de hayvan otlatırken buldukları taşın boyutu avuç içi kadar olsa da ağırlığı dikkatlerden kaçmadı. Ve iki arkadaşı şaşırttı. Nevşehir bölgesinde bugüne kadar rastlanmayan taşın farklılığı, göktaşı olabileceği iddialarını güçlendirdi.

Nevşehirli genç çobanlar, arazide buldukları taşın göktaşı olup olmadığını araştırıyor.

Gençlerden Enes Bozkuş FİB Haber Merkezi whatsapp ihbar hattına yaptığı açıklamasında; "Arkadaşımla birlikte Nevşehir cezaevi mevkiin de hayvan otlatırken yerde bu taşları bulduk. Göktaşı olabilir diye düşünüyoruz. Çok ağır ve taş demir karışımı birşey... Yardımcı olursaniz seviniriz" dedi.

“Bu taşı yetkililerin araştırmasını istiyoruz”

Bulduğu taşın göktaşı olabileceğini internette araştırıp uyguladığı testlerden ötürü olabileceğini düşündüğünü belirten Bozkuş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Taşın ağırlığı ve görüntüsünden gök taşı olabileceğini düşünüyoruz. Yetkililerin bunu incelemesini istiyorum” dedi.

Yetkililerin bu konuda gerekli çalışma yapması bekleniyor.