Nevşehir'de gelin adayına "süslü koç" gönderme geleneği yaşatılıyor.

Nevşehir'de, Kurban Bayramı'nda nişanlı çiftlerin nişanlılarına 'süslenmiş koç gönderme geleneği' devam ederken, nişanlı genç aldıkları koçlarla birlikte çiçekçilerin yolunu tutuyor. Önce koçu, gelin arabası süsletir gibi baştan aşağıya süsleten damat adayı ve yakınları daha sonra koçun boynuzuna bilezik veya altın takarak nişanlısının evine götürüyor.

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'de de bu geleneği yaşatan bir ailemiz bayramda hediye edilmek üzere aldıkları koçu  süsleyerek damat ve ailesi tarafından gelinin ailesine davullarla zurnalarla teslim edildi.. 

İşte bu çok eski bir geleneği Nevşehir Bekdik Mahallesi TOKİ'de yaşatan Alpaslan Çetin ve Mustafa Alışmaz'ın biricik evlatları Halil ve Buse çifti evlilik öncesi çifte bayram yaşadılar.

Eski gelenekleri yaşatmak amaçlı oğlan evinden kız evine süslenmiş koç ile birlikte çiçek, bayramlık çerez, şeker ve çeşitli hediyeler götürdüler.

Çiftin 22 Eylül'de yapılacak olan düğünleri öncesi şimdiden Buse ve Halil çiftine Allah'tan bir ömür boyu mutluluklar dileriz.