1998 yılında Nevşehir'in Avanos ilçesi Sarılar kasabasında eski Belediye Başkanı Merhum Nusret Altıok’un yaptırdığı Türkiye'nin en büyük beton Türk bayrağının bakım ve boyama çalışması tamamlandı.

Böylelikle, Avanos un Sarılar köyünde bulunan Türk bayrağının boyama çalışmaları tamda Cumhuriyetin 98. Yılına yetiştirilerek halkımızın hizmetine sunuldu.

Google Earth ile görülen Nevşehir Sarılar köyündeki dev Türk Bayrağı...

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Sarılar köyü Alaca Tepesin'de bulunan bin 350 metrekarelik büyüklüğündeki Türkiye haritası şeklindeki Türk bayrağı uydudan da görülebiliyor.

Türkiye haritası şeklindeki Türk Bayrağı Avanos'un Sarılar köyünde hemen hemen tüm bölgelerinden net bir şekilde görülebiliyor. İnternet arama motoru Google'ın uydu görüntülerinin yer aldığı ''earth.google.com'' sitesinden indirilen ''Google Earth'' programında uydudan görünen Türk bayrakları arasında Nevşehir Sarılar köyündeki Türkiye haritası şeklindeki Türk Bayrağı'nın da rahatlıkla görülebiliyor. 

Yeniden Boyanan Dev bayrağı Nevşehir'e çok yakıştı

FİB Haber.Com olarak Nevşehir Valiliği, Avanos Kaymakamlığı ve Nevşehir İl Özel İdaresi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Unutmadan Bu Bayrağı 1998 yılında Sarılar köyümüze kazandıran o dönemin Sarılar belediye Başkanı Nusret Altıok ve yine o dönemin Valisi Sayın Mehmet Yılmaz'ı da bir kez saygı ve teşekkürlerimizi gönderiyoruz.

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır;

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!"

                                                               Mithat Cemal Kuntay