Nevşehir'de yetişen bu meyvenin adını bilen yok! Görüntüsü elma, tadı ayva...

Nevşehir'de, 2013 yılında ayva olarak alıp diktiği fidandan 8 yıl sonra ilk meyvesini alan Yunus Gül, daha önce görülmemiş bir meyveyle karşılaşınca şaşkınlığa uğradı.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Yunus Gül; "Ben Gökçetoprak köyünden yazıyorum. 8 yıl önce bahçemize bir fidan ektik. Bu sene ilk kez bir meyvesi oldu ama ne olduğunu anlayamadık. Meyvesi ayvaya benziyor ama deyil. Görüntüsü elma, ayva ve armuda benzeyen yumuşak meyvenin tadı ise ekşi mayhoş. İnternetten araştırma yapmama rağmen böyle bir meyveye rastlamadım. Ben FİB Haber vasıtasıyla, ziraatçılardan meyvenin cinsinin ne olduğunu tespit etmelerini istiyorum" dedi.

Görüntüsü elma, tadı ayva...

Bu ilginç meyvanın genetiği ile oynanmış bir tür olabileceğini söyleyen Yunus Gül, Ağacın gövdesi de yaprakları da ayva-elma karışımı farklı bir şey’’ ifadelerini kullandı.

Ziraat teknikeri ise, ‘’Elma fidanı üzerine ayva aşısı yapıldığı ve daha sonra bu aşının dönüşüm yaptığı, oluşan bu meyvede ise hem ayva tadı hem de elma tadı gözlemlenmiştir. Ayrıca meyvede olağanüstü büyüklük söz konusudur" şeklinde konuştu.