Fıtık, kadın ve erkekte her yaşta ortaya çıkabilen, toplumda görülme sıklığı %5-10 oranında olan önemli bir sağlık sorunudur. 

Nevşehir Devlet Hastanesi hizmet kapasitesi her geçen gün artarken, çok zor cerrahi operasyonlar başarıyla gerçekleştiriliyor. Hastane Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nurhak Cihangir Çınkıl ve ekibi  tarafından inguinal herni (kasık fıtığı) hastasına, gerekli ekipman temin edilerek laparoskopik total ekstraperitoneal prosedürle (kapalı fıtık ameliyatı) başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hastane Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nurhak Cihangir Çınkıl; “Hastamız Genel Cerrahi Polikliniğine, kasıkta şişlik, ağrı şikayeti ile başvurdu. Yapılan tahlil ve radyolojik muayene sonucunda, inguinal herni(kasık fıtığı) tanısı konularak ameliyat kararı alındı. Ardından laparoskopik total ekstraperitoneal prosedürle (kapalı fıtık ameliyatı) yama kullanılarak yaklaşık 30 dk süren bir cerrahi operasyon uygulandı. Hastamız ameliyattan bir gün sonra şifa ile taburcu oldu. Kapalı fıtık ameliyatının avantajları öncelikle hastalarda ameliyat sonrası ağrı çok az olmaktadır. Bir tanesi yaklaşık 1,5 cm diğer ikisi 0,5 cm olan 3 kesi kullanılarak yapılan bu ameliyatta daha az yara izi olmaktadır. Hastaların yara enfeksiyon riskleri diğer prosedürlere göre  daha azdır ve hastalar günlük aktiviteye daha çabuk dönebiliyorlar. Bu cerrahi prosedürle hastaların ameliyat sonrası konforu çok daha iyi olmaktadır. Çift taraflı fıtıklarda, obez hastalarda ve tekrarlamış fıtıklarda da güvenle uygulanabilmektedir. Kapalı fıtık cerrahisi hastanemizde rutin bir şekilde yapılmaya devam edecektir. Bu hizmeti değerli Nevşehir halkına sunmama vesile olan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Rahim Ünlübay’a, başhekimimiz Uzm. Dr. Macit Yalçın’a ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. “dedi.