Bir çok köklü spor kulüpleri günümüz ekonomik şartlarında küçülerek, şubelerini birer birer kapatma kararları alırken Nevşehir Belediyespor Kadın  Voleybol Takımı için de böyle bir karar alınmalı mı? sorusunu gündeme taşıyoruz...

Voleybol şubesi kapansın...! Peki, NEDEN?

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Nevşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı için "mutlaka kapatılmalı" düşüncesinde olan vatandaşlarımız Nevşehir Belediyesi'nin parası bu kadar çok mu diye soruyor...

Nevşehir Belediyespor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Voleybol Takımı'nın kapatılması gerektiği düşüncesinde olan vatandaşlarımız, Biz futbol takımımıza zor sahip çıkabiliyorken, voleybol takımı açıkcası bu kulüp için büyük mali yük.

İşte Voleybol şubesi kapatılmalı düşüncesinde olan Nevşehirli vatandaşlarımız diyor ki?

İçlerinde bizim yetiştirdiğimiz bir tane sporcu yok.

Bu takımda bir tek Nevşehirli bayan oynamıyor.

Nevşehir Belediyespor için Kadın Voleybol Takımı kapatma kararı alınsın. Yazık verilen paralara.

Ya kapatılsın yada devredilsin...

Şehrimizin daha öncelikli hizmet bekleyen işleri varken, Bayan Voleybol takımına verilen milyarlarca paranın hesabını kimse veremez.

Nevşehir Belediyespor Kadın Voleybol Şubesi Ya Kapatılmalı, Yada Olabiliyosa Devredilmeli!

Elbette sporun her türlüsü güzel ve her türlüsüne eyvallah ama bizim Nevşehir ile hiçbir organik bağı olmayan bir takımı Belediyemiz adına sahiplenmek yada sponsoru olmak gibi böyle bir lüksümüz de yok. Kaldıki, futbol takımı gibi arkasında büyük kitleleri olan bir branşta değil. 

Bu yüzden kendi amatör takımlarımıza, altyapımıza ve kendi gençlerimize sporcularımıza destek vermemiz gerekir.

Belediye, amatör sporlara destek olsun...

Çok paramız yada çok büyük imkanlarımız varsa lütfen önce bu şehrin evlatlarına sahip çıkıp onlara destek olunsun. Sporun markalaşması şehrimizde gelişmesi isteniyorsa bu ancak kendi evladına yapılacak destek ve katkı ile olur. Yerel yönetimlerin görevi spora teşvik için tesisler kurmak ve kendi bölgesinde ikamet eden insanlarımızın spor yapmasına imkan sağlamak olmalı. En azından biz böyle biliyoruz.

Söz Hakkı;

Voleybol şubesi kapatılmasın...! Peki, NEDEN?

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Resmi hesabı admini tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sporcuların ve teknik heyetin hepsi 1 yıldır nevşehir 2000 evlerde ikamet ediyor. Kazandıkları paranın çoğu Nevşehir'de harcanıyor ki zaten aldıkları ücretler futbolcuların 10 da 15 te biri kadar. Yük olunan denilen bütçe geçen yıl futbolun 13 te biri kadar. Ve bu bütçelerle playofflara giden başarılı bir takım var.

Nevşehir'de Nevşehirli takımın başına çıkacak 3. Kademe antrenör bulunmuyor. Buna rağmen belgesiz bir şekilde antrenörlük yaptırdığımız Nevşehirli arkadaşımız var. O sebeple erkek takımı Nevşehirli oyuncu arkadaşlara antrenör belgesi aldık ve bu sene itibarıyla resmen sahada olacaklar.

Nevşehirde spor salonu ihtiyacı çok elzemdir. Ama Spor Bakanlığı bile salon yapılacak yerde ihtiyaç varmı diye bakıyor. Salon sporlarında temsilcisi olmayan yere neden spor Salonu yapılsın? Biz takımı kurduğumuzdan sonra alt yapıya talepler çok ciddi şekilde arttı. Belediye boyutundan bakıldığında belediyeler sadece yol asvalt yapmaz Gençleri spora özendirmek için sosyal sorumluluk projeleri üretir ve gençlerin önünü açar. İnşallah 1-2 seneye hem Nevşehirli antrenörleri hemde sporcuları sahalarda göreceğiz.

Takım kurulduktan sonra Nevşehirli hakemler görev almaya başladılar. 1. Lig önemli ve zor bir lig Ve bu yıl hakemlerimiz artık diğer illere maç yönetmeye gidiyor. Buda Nevşehirin tanıtımı ve Nevşehirli hakemlerimizin yükselmesi için çok önemli bir adım. Daha yazılacak çok şey var ama kendimizi iyi tanıtamadığımız anlaşılıyor. Zamanı geldikçe yaptığımız hertürlü katkıyı paylaşmamız gerektiğini anladık. Teşekkür ederiz"

Tabi şimdi son söz Belediyemizde.