Nevşehir eski Belediye Başkanı Hasan Ünver, canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

Hakkında çıkan bir takım iddialara cevap veren Ünver, “18 yıldır benim hakim karşısında verilmiş tek bir ifadem yok. ” dedi. Rasim Arı'nın istifasınada değinen Ünver, kendisi  "Sağlık sebepleri nedeniyle istifasını" açıklamıştı. Ben ortada dolaşan dedikodulara değil, Nevşehir kamuoyuna bizzat kendisinin yaptığı açıklamasına inanıyorum ifadelerini kullandı.

Nevşehir eski belediye başkanlarından Hasan Ünver düzenlediği basın toplantısında kendisine ve görev yaptığı süre içerisindeki çalışmalarına yönelik eleştirilere cevap verdi.  

Ünver, "18 yıldır benim hâkim karşısında verilmiş bir tek ifadem yok" 

Ünver, belediye başkanı seçildiği günden bugüne kadar hâkim karşısında ifade vermişliğinin bile bulunmadığına dikkat çektiği açıklamalarında; "Biliyorsunuz bir süredir siyasetten ve basın mensupları arkadaşlarımdan uzak kaldım. Bu süre zarfında hakkımda yapılan dedikodulardan da haberdarım.

Bu şehirde yaşamadığımı bile iddia edenler oldu. Oysa ki belediye başkanlığından ayrıldığım günden bu yana bu şehirden hiç ayrılmadım. Burada yaşıyorum ve evim burada. Ve bu şehri çok seviyorum. Bu dedikodular bugünün meselesi değil.

Bunları 2004 yılında göreve seçildiğim günden bu yana hep yaptılar. Asfalt yaptım, asfalt şantiyesini boşalttı dediler. Parke döşedim. Parke şantiyesine ortak ettiler. Kaldırım boyadım, boya fabrikasına ortak ettiler. Çünkü Hasan Ünver çalışmadı, Nevşehir'in makus talihini değiştirmedi diyen bir Allah'ın kulu çıkmadı.

Birkaç şehirde matbaa kurduğumu söyleyenler oldu. Bunların hepsine gülüp geçtim. Her seçimden sonra bunları kat kat artırarak yaptılar. 2009 seçimlerinde aday olmayacağımı bile söylediler. İlk seçime oranla oyumu artırarak yeniden seçildim.

Üçüncü seçimimde yine kesinlikle aday olmayacağımı söylediler. O zamanda bu söylentiler ayyuka çıktı. Bunca sene belediye başkanlığı yapıp birilerinin menfaatine dokunmuş olabilirsiniz. Onlar dedikodu yaptılar ben Türkiye'nin en modern pazaryerini yaptım. Onlar dedikodu yaptılar ben hal yaptım. Onlar dedikodu yaptılar 30 senedir imar tadilatını veremedikleri, tarla, arsa görünen galerilerin ve Lale sanayinin imar sorunu çözdüm. Onlar dedikodu yaptılar ben halkımızın telefonla cenaze hizmeti alabilecekleri mezarlıklar müdürlüğünü kurdum. Onlar dedikodu yaptılar atık tesisini yaptım Avrupa birliği tarafından Avrupa'nın en iyi tesislerinden biri olarak seçildi. Onlar dedikodu yaptılar biz AK Parti camiası olarak bu şehri köprülü kavşaklarla donattık. Biz bu şehrin garip gurabanın ev sahibi yaptık. Dünyanın en büyük yerleşkesini ortaya çıkarıp, temizledik ve insanlığın hizmetine sunduk.

Biz çocuk oyun alanları , yeşil alanlar yaptık. Biz kimsesizlerin elinden tuttuk. Kimsesizlerin elinden tutuk. Biz hizmet yaptık. Telekom'un önünde ben bir gazetecinin çok kez haber yaptığını biliyorum. Telekom'un önüne asfalt dökememişlerdi. Telekom binasının bir yanını toz gelmesin diye duvarla örmüştü. Vilayetin karşısında kaldırım yoktu. 2000 Evler yolunda kaldırım yoktu.

Hasan Ünver hizmet yaptı, onlar dedikodu yaptı. Onlara hakkımı helal ediyor muyum? Ediyorum.

Hakikaten zor iş. Onlar bir türlü siyasi taassuptan kurtulup bizim ne yaptığımızla ilgilenemediler. Allah'ın izniyle hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şeyin altında imzamız yok. 18 yıldır benim hâkim karşısında verilmiş bir tek ifadem yok. Hâkim karşısına çıkmışlığım yok. Oysa ne dediler gece Aksaray'da hapis yatıyor, gündüz belediye başkanlığı yapıyor dediler. Türk ceza kanununda böyle bir tecziye sistemi var mı? Hesap vermeye de her zaman hazırım. Her zaman alnımız açık hizmet ettik" dedi.  

İşte Hasan Ünver'in açıklamalarından başlıklar;

-18 yıldır benim hakim karşısında verilmiş ifadem yok. 

-Onlar hep dedikodu yaptılar; Biz ise hizmet ürettik...  

-Siyasetin her zaman içinde oldum olmayada devam ediyorum.

-Hakkımda her soru ve her iddiaya verilecek cevabımız var.

-Hesabını veremiyeceğimiz hiçbir şey yapmadık. Hesap vermeyede her zaman açığım.

Son zamanda bilinçli ve kasıtlı olarak örgütlü olarak çeşitli isnatlarda bulunuyorlar. Bunların hepsi  külliyen yalan.

-Belediye Başkanı Mehmet Savran'ın benim adamım olduğu dedikosu çıktı. Oysa ben Savran'la sadece bir kez yüzyüze görüşmem olsu. O da doktorluk zamanında bel fıtığı tedavi gördüğümde muayene için görüştüm. Bunun haricinde Belediye Başkanı olduğunda bir kez telefon açarak kendisini tebrik ettim. Daha da kendisiyle hiçbir görüşmemiz konuşmamız olmadı.

Bizde kimse kimsenin adamı olmaz olamaz. Bizde görev yapan herkes AK Parti'nin adamıdır, Recep Tayyip Erdoğan'ın adamıdır. Yazıktır günahtır böyle iftiralarla hiçbir yere varamazsınız. Bir Doktor ünvanı taşıyan değerli bir şahsiyet hakkında şunun adamı bunun adamı söylemi kesinlile yalandır. Ben Sayın Başkan Savran ile bir kez görüşmüşlüğüm var.

-Neden bugüne kadar bekledim zira artık zamanı geldiğini hissettim. 

-Elinde bilgisi belgesi olan varsa, işte orda bağımsız Türk adaleti, yargısı var gider şikayette bulunur. 

-Rasim bey korkak biri mi? 

Rasim Arı düzenlediği basın toplantısında "Sağlık sebepleri nedeniyle istifasını" kamuoyuna açıkladı. Sonra birileri çıkıp "Geçmiş dönem yolsuzlukları araştırdı o yüzden Rasim Arı istifa etmek zorunda kaldı." söylemleri karşısında aslında açıklamada bulunması gerekir. Rasim bey korkak biri mi? Yada o basın açıklamasında Yalan mı söyledi?

-Ortada bilinçli olarak dolaşan bir takım dedikodu ve söylenenlerin hiçbiri doğru değil. Benim hakkımda soruşturulan ne dava nede mahkeme var ... Ben hayatım boyunca bir mahkemeye çıkıp hakim karşısında kendimi savunma durumunda hiç bulunmadım.

Ahlaki ve kanuni sebepler nedeniyle şuan konuşmam etik değil. Sadece kendi mal varlıkları bildirimiyle ilgili 

Nevşehir'de siyasete devam edecekmisiniz?

Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın dava arkadaşıyız. Millet yakasına parti rozeti takmaya korkarken biz bu şehirde adım adı dalşarak AK Partimizin kuruluşunu gerçekleştirdik. Ben hala hazırda yaşanan sıkıntıların geçici olduğuna inanıyorum ve ülkemizi güzel günlerin beklediğine inanıyorum.

Neyin ne olacağını zaman gösterecek. Seçimlere az bir süre kaldı. Ama adaylık açıklaması için şuan çok erken. Ama ben siyasetten çıkmadımki her zaman içindeyiz.

-Geçmişte yapmış olduklarımdan pişmanlık duydum mu evet olabiir. Sonuçta bizde insanız. 

-Herkes siyaset yaparken uslubuna dikkat etsin..

-Bizim alnımız açık başımız dik veremeyeceğimiz bir hesap yok.