Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyüne yiyecek bulmak için köy içerisine inen boz ayı paniğe neden olmuştu. Dün akşam saat:20.00 sularında yaşanan olayda Akpınar köyünde kış uykusundan uyanan boz ayı, bir evin bahçesine girdi. Evin etrafında bir süre yiyecek arayan ayı, hane halkına korku dolu anlar yaşattı.

Olayın ardından Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu tarafından Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne haber verildi.

Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Dün akşam köyümüz sakinlerinden Sefer Çelik'in evinin bahçesinde büyük bir boz ayı görüldü. Şimdiye kadar köyümüzde hiç ayı ile karşılaşılmamıştı. Durum hakkında Jandarma ve DKMP'yı arayıp bilgi verdim." dedi.

Muhtar Abdioğlu, "Çekip vurmasını bizde biliyorduk ama oda bir can taşıyor. Dün gece saat: 01.00'e kadar Kozaklı Jandarma ekipleri ve köylümüzün büyük yardımı ile davetsiz misafirimiz boz ayı sağ salim yakalanarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü teslim edildi. DKMPtarafından koruma altına alınan boz ayı daha sonra Yozgat'ın Çayıralanı İlçesi'nde yer alan Akdağmadeni ormanlarında doğaya salındı." dedi.

Nevşehir Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nden de yapılan açıklamada; "Yolunu kaybedip ilimiz Nevşehir'e kadar gelen Boz Ayı kontrol altına alınarak doğal yaşam alanı olan Yozgat Çayıralanı İlçesi ormanlık alana transferi gerçekleştirilmiştir. Nevşehir Belediye Başkanlığı, Jandarma Teşkilatı, Yozgat DKMP İl Şube Müdürlüğü personeline teşekkür ederiz." denildi.

Muhtemelen yiyecek bulmak için köy içerisine kadar inen ayı bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla işte böyle görüntülendi.

Ayılar kış uykusuna yatmayı unuttu

Uzmanlara göre kar yağışının gecikmesi bazı hayvanların kimyasını etkiledi. Kar yağışının bir türlü yağmaması ve havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle ayılar kış uykusuna dalamıyor. Öyleki doğada 3 ila 7 aya yayılmış bir dönemi uyku halinde geçiren, mevsime göre Kasım - Aralık aylarında uykuya yatıp Mart ile Nisan arasında uyanan ayılar, havaların sıcaklığından dolayı kış uykusunu unuttu.