Nevşehir Derinkuyu sınırları içerisinden geçen Ankara-Niğde Otoyolu asfaltlama çalışmaları devam ediyor.  Toplam 330 kilometreden oluşan Ankara-Niğde Otoyolu Projesi'nde inşaat süresinin 2020 yılı içinde hizmete alınması hedefleniyor. Bu doğrultuda çalışmalar olanca hızıyla sürüyor.

Kapadokya’ya otoyol dopingi... 

Ankara - Niğde arasında yapımı devam eden otoyol aynı zamanda Nevşehir Kapadokya bölgesi için de büyük önem arz ediyor. Zira Ankara-Niğde otoyolu tamamlandığında Kapadokya'ya ulaşım daha konforlu hale getirecek. Yine, Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde İlleri ve ilçelerinde ticaret ve turizminin artmasına, kalkınmasına da fayda sağlayacak. Böylelikle Avrupa-Ortadoğu otoyol bağlantısı da kesintisiz hale gelecek.

Mesafeler yaklaşıyor...

Ankara-Niğde Arası 4 Saatten 2 Saate Düşecek... Otoyol tamamlandığında Ankara-Nevşehir arasında ki mesafede kısalacak, 3 saate düşecek, yolda geçirdiğimiz vakit bize kalacak, daha önemlisi vatandaşlarımız bu sayede daha huzurlu ve güvenli bir yolculuk yapmış olacak.

Nevşehir'e İki Bağlantı yolu Bulunuyor...

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde İlleri ve ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolu ile bağlantı yolları tamamlandığında Edirne'den Ankara'ya kadar olan mevcut otoyol, Nevşehir'den de Mersin'e, Adana'ya, Gaziantep'e, Şanlıurfa'ya kadar hizmet verecek. 2 noktadan Nevşehir'e bağlantısı gerçekleştirilecek. Birinci olarak Nevşehir-Acıgöl ilçesinden bağlantısı olacak. İkinci olarak ise Derinkuyu ilçesi Yazıhüyük-Suvermez üzeri bağlantı yolu yapılarak otoyol Nevşehir’imize bağlanacak. Ankara-Niğde Otoyolu, Kızılırmak Nehri'ni geçerek, Kırşehir'in merkez ilçesinde bulunan İğdecik ve Gölhisar mahalleleri civarından Kırşehir-Kayseri D260 karayoluna bağlanacak.

ÖNEMLİ TURİZM MERKEZLERİ YER ALACAK

Proje güzergahı yakınında Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Niğde gibi kent merkezlerinin yanı sıra Tuz Gölü ve Kapadokya gibi önemli turizm merkezleri yer almaktadır. Bu kesimin tamamlanmasıyla güneydeki turizm ve ticari bölgelere güvenli ve konforlu karayolu ulaşımı sağlanarak, Edirne'den Şanlıurfa'ya kadar devam eden TEM Otoyolu'nun kesintisi ortadan kalkacaktır.

Allah Devletimize zeval vermesin...