MHP Nevşehir Merkez ilçe başkanlığı Nevşehir kalesine yeşil üç hilalli Osmanlı sancağı astı.

MHP Merkez ilçe başkanlığından yapılan açıklamada;

"Türk Milletini bir arada tutan en büyük değerimiz kuşkusuz Şanlı ay yıldızlı al bayrağımızdır. Göklerde dalgalanan bayrağımız bağımsızlığımızın sembolüdür. Ezan-ı Muhammediyenin minarelerimizden beş vakit yankılanmasının temel kaynağıdır. Şanlı bayrağımızın yanında kuşkusuz milletleri var eden tarihi süreç içerisinde milli benlik ve kimliğinin oluşmasında sancaklarımız ve tarihi süreçte oluşan milli sembollerimizde büyük önem arz etmektedir.

Bizim Ocaklarımızda ve MHP teşkilatlarımızda “yeşil üç hilalli sancak”, hep “üç hilali al bayrağımız” ve “Türk Bayrağımızla” tamamlayıcı olmuş. Fikriyatımızın şekillenmesinde büyük bir rol oynamıştır. 

MHP Nevşehir Merkez İlçe; 'Hilali Bilmeyenler Tarihi Ne Bilsinler'

Nevşehir milletvekilinin kamuoyuna yansıyan talihsiz açıklamaları göstermektedir. Bu açıklama kültürümüze milli değerlerimize uzak bir zihniyetin içsel yansımasıdır.

Hiç kimse görevi ve vazifesi ne olursa olsun.  Türk Milletine mal olmuş milli sembol ve değerleri rencide edici açıklamalarda bulunamaz.

Buradan kaleden sayın vekile sesleniyoruz; yeşil üç hilali sancak Türk Cihan hâkimiyetini sembolize eder. Türk Milletinin Kızıl Elması bugün bu sancak olmuştur. Bu sancak milli bir değer taşımanın yanı sıra dini bir değerde taşımaktadır.

Bizler Ülkücüler her hilale bir anlam yüklemiş bulunmaktayız. Üç kıtada İslam egemenliğini ifade eden sancaktan neden rahatsızlık duyarsınız? İman ahlak ve adalet kavramlarına bu kadar mı uzaksınız? Bugün hilal İslam’ın sembolü durumuna gelmiştir. Umarız bu talihsiz açıklamaları yapanlar Türk milletinin milli hassasiyetlerini manevi değerlerini ön planda tutarak bundan sonraki yaşamlarını ikame ettirirler. Hilal’i bilmeyenler Türk’ün tarihini de bilmezler. İfadeleri kullanıldı.