Nevşehir'de faaliyet gösteren bir özel okulun paraları toplayarak kaçtığı iddia edildi. Veliler mağdur, öğrenciler açıkta kaldı...

Okulların açılmasına az bir süre kala çocukları okulsuz kalan Nevşehir’deki okulun velileri, ödedikleri Okul paralarından da olduklarını belirtti.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de meydana gelen olayda bahse konu özel okul, yakın zamanda yeni eğitim öğretim yılı için velililerden kayıt ücretini peşin aldı. Ardından okul yönetimine bir daha ulaşılamadı.

Avanos'ta düzenledikleri basın açıklamasında öğrenci Velileri Arzu Özçelik, Ahmet Kabalcı, Selçuk Tanyıldızı yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdiler.

Yaşadıkları mağduriyet için bir araya gelen Veliler düzenledikleri basın açıklamasında; "Yatırdığımız paranın gittiğine mi yoksa okulların açılmasına az bir süre kala çocuklarımızın ortada kaldığına mı yanalım. Şu an hiçbir muhatap bulamıyoruz, yetkililerden yardım bekliyoruz dediler."

Mağdur bir öğrenci velisi açıklamasında; "Sesimizi duyurmak istiyoruz. Mağdur olan onlarca öğrenci var burada, veliler var, insanlar bu parayı kolay kazanmıyorlar. Şuan Şu an dolandırılmış hissediyoruz kendimizi." dedi.

Mağdur Velilerden Rabia Tanyıldızı’nın avukatı Hüseyin Şen de yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “2022-2023 Eğitim Öğretim sezonunda eğitim vereceği vaadiyle buradaki velilerden çeşitli miktarlarda para toplanmış olup akabinde velilerimiz yetkililere ulaşamayıp okulun da kapandığını bir gazete haberi ile öğrenip akabinde de okul binasının da kiralığa çıkarıldığını öğrenince bu toplantıyı yaptık. Toplantının amacı mağdur olan velilerin sesini en iyi şekilde ilgililere duyurmaktır. Mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz. Buradaki veliler bahse konu bu okul markasına güvenmiş olup çocuklarını yazdırmışlardır.”  dedi.

Yaşanan olay nedeniyle şok geçirdiklerini ve mağdur olduklarını söyleyen bir öğrenci velisi şunları söyledi: "Nevşehir'de bahse konu Özel Okulda öğrenim gören  ortaokul öğrenci velisiyim. 2022-2023 kayıt ücretini peşin ödedim. Ancak şu anda okulda yetkili bir kimseye ulaşılamıyor. Okulun kitaplarının da alınmasına rağmen eğitim ve öğretime devam edilip edilmeyeceğinin bilgisini alamıyoruz. İlgili ve yetkililer veli telefonlarını cevaplamıyor. Konu ile ilgili yasal yollara başvurmuş bulunuyoruz." dedi.

Yeni eğitim öğretim dönemine az bir süre kala yaşanan olayda ne yapacaklarını şaşıran ve büyük mağduriyet yaşayan veliler şimdi çocuklarını diğer özel okullara kayıt yaptırmak için uğraşırken bir taraftanda yasal haklarının peşine düştü.

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bahse konu özel okul ile ilgili usulsüz kapatmadan dolayı işlem başlatıldığı ifade edilirken, mağduriyetlerinin biran önce  giderilmesini isteyen öğrenci ve veliler şimdi gelişmeleri heyecanla bekliyor.