Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Müdürlüğü petrol hakkında müteallik kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Nevşehir'de petrol arama ruhsatı alan İndigo Grup sondaj için çalışmalarına başlıyor.

Edinilen bilgilere göre, İndigo Grup Turizm ve Ticaret A.Ş. Nevşehir merkez Cevher Dudayev sınırları ile, Alacaşar köyü, Nar ve Çat kasabası Kepez mevkiilerinde belirlenen sahada petrol ve doğalgaz arama çalışması gerçekleştirecek.

İndigo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tosun imzalı yapılan açıklama şöyle;

İndigo Grup Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından Viking Geophysical Services Sismik ekibince Nevşehir projesi kapsamında 2021 yılı Ağustos ve eylül ayları arasında köyünüz, mahalleniz hudutları içerisinde kalan arazilerde sismik yöntem kullanarak petrol doğalgaz arama çalışması yapılacaktır. Arama çalışmaları esnasında yöre halkının arazilerin de istemeyerek de olsa zararlar meydana gelebilmektedir. Arazilerinizde oluşabilecek zararlar Tarım il ve ilçe Müdürlüklerinden alınan birim fiyatlar doğrultusunda görevli personelimiz ve köyünüz ihtiyar heyeti tarafından görevlendirilecek personel tarafından tesbiti yapılıp zarar sahiplerine ait banka hesaplarına ödenecektir.

Çalışmalarımız esnasında köyünüz arazilerine kablolar serilecek ve vibro iş makinelerimiz yeraltından kayıt alacaktır. Köyünüzde yapılacak çalışmalar esnasında görevli personelimize yardımcı olmanızı ve serili kablolara zarar vermemeniz hususunda bilgilerinize arz olunur. "

Yürütülen çalışmalar hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Nevşehir merkez Cevher Dudayev Mahallesi muhtarı Abdurrahman Keten, alınan resmi karar gereği İndigo Grup firması tarafından mahallemiz sınırları içerisinde yapılacak olan petrol ve doğal gaz arama çalışmaları bilgimiz dahilindedir. Tüm Halkımıza duyurulur." dedi.